Siis meillä on ollut tänään semmoinen oma 9.11. eli nine-eleven. Asia ei liity mitenkään lentokoneisiin tai korkeisiin rakennuksiin. Ihan ruohonjuuritason jutuissa on liikuttu. Meillä oli meinaan käynyt varkaita maatilalla viime yönä!

Otto huomasi aamulla, että tallin nurkalle laitetut traktorin renkaat eivät olleet enää paikallaan. Ne oli heitelty hujan hajan pitkin tallinseinustaa ja yksi rengas puuttui. Itkuhan siitä tuli, vaikka sanoin Otolle ettei tässä nyt itkemällä saada varastettua omaisuutta takaisin. Talli on ihan pihan reunalla eikä sinne tallin taakse tietenkään näe kovin hyvin. Helppohan se olisi tietysti siirtää uuteen paikkaan pihassa, mutta se on vaan jäänyt tekemättä.
253714.jpg
Ottoa harmitti menetetty omaisuus ihan vietävästi. Vakuutustakaan ei ollut, eihän mikään vakuutusyhtiö suostu vakuuttamaan legoista rakennettuja maatiloja, tai yleensäkään legorakennelmia. Harmiteltiin yhdessä, kuinka se tekee ison loven meidän syksyn budjettiin, muutenkin on ollut tässä menoja ja vastoinkäymisiä. Utaretulehduksiakin on ollut jokunen.

Minulle tuli kuitenkin mieleen, että eilenhän ayi siivosi Oton huoneen. Sanoin Otolle, että taitaa nyt jäljet johtaa sylttytehtaalle. Otettiin imurista pölypussi irti ja vähän kaiveltiin. Sieltähän se rengas löytyi! Ihan kunnossa oli, pölyt vaan puhallettiin päältä pois.

Tässä oli nyt Otolle pieni oppitunti. Kyllä täytyy pitää parempaa huolta tavaroistaan, vastedes täytyy laittaa renkaat yöksi, tai näköjään siivouksen ajaksi, sisälle talliin. Ne renkaat on tainneet olla siinä jo muutaman päivän, ihme kun aikaisemmin eivät ole lähteneet. Otto on kyllä rahoistaan tarkka, mutta irtaimen käyttöomaisuuden kanssa ollaan niin huolettomia.