Perskutarallaa. Torstai on toivoa täysi. Niin, paitsi että tämä aihe on jo käsitelty. Siispä perskutarallaa uudestaan. Koska sää alkaa kylmentyä täällä päin Aasiaa, alkaa se myös kuivaa. Ettäs tiedätte. Jatkan asiasta kahden rivinvaihdon jälkeen.

Siis täältä. Alkaa tuo ilma olla melko kuivaa. Vuokranantaja on ostanut meille muutaman ilmankostuttimen, joita sitten pitäisi käyttää talven aikana, ettei huonekalut halkeile. Ja on siitä kai jotain hyötyä ihmisen hyvinvoinnillekin. Mutta en usko sen olleen vuokranantajan motiivina.

Ilman kuivumisen huomaa parhaiten huulista. Nehän ne on ensimmäisenä joka paikkaan menossa. Huulirasvaa on laitettu puikkotolkulla huuliin. Muuten olisi pussailu kovin ikävää. Normaalisti huulten hoitoon on riittänyt kuivuneen ihon poistaminen pureskelemalla, mutta pidemmän päälle se on melko kivuliasta.

Kaiken tämän kärsimyksen lisäksi on myös kämmenselät alkaneet kuivaa. Ne tuntuvat ihan vanhan ihmisen mahanahkalta. Jaa että miltä vanhan ihmisen mahanahka tuntuu? No kuivalta kämmenselältä. Tai sitten HK:n sinisestä irrotetulta kuorelta. Se kuorihan ei ole muuten syötävää, jos ette tienneet. Mahanahkasta en lähde esittämään arvioita. Riippuu niin paljon kastikkeesta.

Rakkaat lukijat, nyt omantunnon kysymys teille. Oletteko koskaan miettineet, miten oudosti keho reagoi eri asioihin? Esimerkkinä voisin mainita suihkussa käynnin. Mitä enemmän lutraat suihkussa ja kastelet siis kehoasi, sitä enemmän ihosi kuivaa. Täysin epäloogista. Ja jos silmäsi vuotavat vettä, ne ovat liian kuivat. Ei käy järkeen.

Niin tämä omantunnon kysymys oli puhtaasti retorinen. Siihen ei tarvitse vastata. Toivon vaan, että mietitte asiaa syvällä sisimmässänne, seuraavan kerran suihkutellessanne. Suihkussa luulisi olevan aikaa miettiä asioita. Jopa haaveilla. Minä ainakin haaveilen suihkussa.

Omantunnon kysymyksistä tulikin mieleeni erään ystävällisen maaninkalaisen rouvan minulle lähettämä sähköposti, jossa hän kysyy minulta, että minkälaista täällä Kiinassa nyt oikeasti on? Hänen naapurin tyttären mies oli kuulemma käynyt työmatkalla Kiinassa, ja hän oli sitten kertonut vaimolleen, että täällä on kiinalaisia ihan vähän vitusti. Hän tiedustelee myös, syödäänkö Kiinassa mitään muuta kuin riisiä? Julkaisen edesvastuunkin uhalla kirjeen tässä:

”Hei! Olen eräs rouva täältä Maaningalta. Tahtoisin kysyä sinulta näin sähköpostin välityksellä, että minkälaista siellä Kiinassa nyt oikeasti on? Naapurini tyttären mies kävi työmatkalla Kiinassa, ja hän oli sanonut vaimolleen, että siellä on kiinalaisia ihan vähän vitusti. Tiedustelisin myös vielä, syödäänkö siellä Kiinassa mitään muuta kuin riisiä? Ystävällisin terveisin, eräs rouva täältä Maaningalta. Ps. Se teidän Otso on kyllä ihana!”

Niin, kiitos postista, rouva Maaningalta! Oikeassa oli naapurin tyttären mies, hän on näköjään päässyt matkallaan tutustumaan Kiinaan hieman pintaa syvemmältä. Matkailu avartaa siis. Täällä syödään toki muutakin kuin sitä kuuluisaa riisiä. Muun muassa nuudelit ovat erittäin suosittua ruokaa valtaväestön keskuudessa. Ja vielä lopuksi rouvalle Maaningalta, housussas on Otso! Meidän poika on nimeltään Otto!