Melkein harmittaa, miten pahasti jää paitsioon kaikista kuumista uutisista. Suomessa joka aamu postilaatikkoon ilmestyi sanomalehti, mutta täällä ollessa uutisia tulee seurattua lähinnä netin kautta. Englanninkieliset täkäläiset julkaisut ovat melkoista propagandaa, jota ei aina jaksa lukea erkkikään. Niissä kerrotaan Kiinan hienoista saavutuksista, jotain urheilutuloksia ja siinä se sitten on. Kiinasta kertovat, arvostelevaan sävyyn kirjoitetut jutut saa lukea lähinnä ulkomailla ilmestyvistä julkaisuista.

Suomen päivän polttavista uutisista eilen ja tänään on jääneet mieleen Jämsän surmatyön oikeudenkäynti, Matti Nykäsen oikeudenkäynti ja Esson myynti ABC:lle. Kovasti ovat surullisia ja syvät arvet jättäviä asioita kaikki. Varsinkin tuo Esso-homma.

Mihin Kankkus-Juha nyt jatkossa menee kahville? Laukaan ABC:lle? Kuulostaa hieman neitimäiseltä. Silloin kun minä olin nuori ja kaunis, oli huoltoasematkin huoltoasemia, ei mitään asiakasomistajapaikkoja. Vanhoina hyvinä aikoina väisteltiin öljylätäköitä pihassa ja käveltiin sisälle kemikaaleille haisevaan myymälään. Ostettiin smurffilimsat ja istuttiin pajatson viereen. Viereisen pöydän rekkakuskit vetivät päivän neljättä lihapiirakkaa ihan kaikilla mausteilla ja toisella kädellä polttivat norttia. Puukengät vaan kopsuivat kun lisää kuskeja tuli sisälle asemalle.

Mutta nykyään kaikki on toisin. Bensa pitää ostaa automaatista pihan perältä. Autoon ei saa ostettua edes uutta polttimoa, tai jos saa, niin myyjä ei ainakaan osaa kertoa mikä polttimo sopii. Iloisen palvelun ammattilaiset tiedustelevat jatkuvasti kassalla, onko minulla Escortti? Ei ole, ihan tavallinen Corolla vaan! Kasvislasagnea ja vähälaktoosista broileripastaa on tarjolla asiakasomistajille. Astiat pitää viedä itse tiskikärryyn. Ja joka paikassa on tyrkyllä bonuskorttihakemuksia, joilla yritetään saada mukaan tähän verkostomarkkinointia muistuttavaan todella hienoon juttuun.

Joskus takavuosina kuuntelin parin eri tyypin esittelyn Golden Products-tuotteista. Molempien jutut olivat hämmästyttävän samanlaisia. En lähtenyt mukaan kusetettavaksi, enkä ole katunut vielä päivääkään.

En tiedä, jotenkin tuo bonuskorttivillitys tuntuu olevan ihan järjetöntä Suomessa. Kuluttajathan ne bonukset itse maksavat tuotteiden hinnoissa. Täällä lukee Carrefourin kassalla, että halvat hinnat ilman mitään etukortteja. Se sopii minulle enemmän kuin hyvin. Lompakko tursuaa rahasta, ei korteista.

Maanantainen saastepilvi oli kuulemma viivästyttänyt jopa lentoliikennettä, joten aika sakeaa tavaraa oli hengitettävänä... Terveellistä.