Terve taas pitkästä aikaa! Vaimo voitti työpaikan viikoittaisessa tiistai-bingossa kahden hengen lentoliput Hong Kongiin. Vaimo vähän epäröi, että milloinkahan sitä ehtisi lähteä, mutta minä päätin nostaa kissan pöydälle ja sanoin, että nyt lähdetään!

Perjantai-iltana lennettiin sitten koko mölykööri Honkkariin ja oltiin siellä viikonloppu. Ja näin jälkikäteen ajateltuna se oli ainoa oikea ratkaisu. Oli meinaan todella mukava paikka.
303953.jpg
Täällä Pekingissä on jotenkin vieras olo, tämä on kuitenkin niin kiinalainen paikka. Hong Kongiin saavuttuamme paikka tuntui heti paljon enemmän kodilta, länsimaalaiselta. Plussana voi tietysti pitää myös sitä, että Burger King tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä asiantunteville lihansyöjille. Muutaman kerran tuli laitettua lihaa piiloon viikonlopun aikana Burger Kingissä.

Ilmat oli ihan jees. Ajattelin kyllä etukäteen, että olisi ollut kuumempaakin, mutta ihan sopivaa oli. Pauttiarallaa kahdessakympissä oli lämmöt. Hyvä keli oli kierrellä kaupunkia ja katsella paikkoja. Taksilla, metrolla ja lautoilla on kyllä todella kätevää liikkua kaupungissa. Meillä oli hotelli Kowloonin puolella, sieltä oli kätevä tehdä iskuja eri turistikohteisiin.

Käytiin muun muassa Peakilla, siellähän oli sitten vaikka jos mitä nähtävää. Otto tykkäsi Madame Tussaudin vahakabinetista, vaikkei ihan kaikkia ihmisiä tunnistanutkaan. Aluksi Otto vähän arasteli mennä lähelle nukkeja, mutta sen jälkeen piti jokaista nukkea koskea ja tuijottaa. Vaimo innostui poseeraamaan Saddamin kanssa, se on aina ollut heikkona univormu-miehiin. Minulle yksi kohokohdista oli Elle MacPherson, mutta en kehdannut tarkistaa, tehdäänkö nukeista yksityiskohtia myöten mallin mukaisia.

Hong Kongissa kyllä melkein haistaa rahan hajun. Kalliita autoja on jonossa liikennevaloissa ja ihmisillä viimeisimmän muodin mukaiset Ragazzit yllä. Kaupungin yleinen hintataso oli aika lähellä Suomen tasoa, tietyissä asioissa kalliimpikin. Mutta ei se mitään, vaimo maksaa!
303954.jpg
Sunnuntai-iltana saavuimme takaisin kylmään ja pahalta haisevaan Pekingiin. Vaimo päätti aloittaa välittömästi neuvottelut työpisteen siirtämisestä Honkkariin. No, ehkä vaan kontrasti oli niin suuri, että paikka tuntui mukavalta. Ihan hyvä paikka tämä Pekingkin on. Kunhan vaan saisi poistettua liikenneruuhkat, kylmyyden, saasteet, tyhmät kiinalaiset ja saisi Burger Kingin naapuriin. Että ei kovin isoja ongelmia ole, kyllä ne ajan mittaan varmasti korjaantuu. Täytyy vaan olla kärsivällinen.