Yksi räikeimmistä eroista Suomen ja Kiinan välillä on hierojien markkinointikeinot. Suomessa hierojat toimivat jossain kerrostalon alakerran yksiössä ja mainostavat ilmaisjakelulehden rivi-ilmoituksissa urheiluhierontaa. Hieronnan päätteeksi lihakset on niin kipeät, ettei kunnolla liikkumaan pääse. Suomalaisen hierojan stereotyyppi on parimetrinen karvainen äijä, jolla on vedetty verkkahousut kainaloihin asti ja jalassa on rantasandaalit. Nauti siinä sitten hieronnasta, kun kaveri puristelee pakaroita...

Täällä lehdet ovat pullollaan hierontakeskusten mainoksia. Mutta täällä ei ylpeillä urheiluhierojan tai fysioterapeutin tutkinnolla. Täällä sanotaan rehellisesti, että nättejä tyttöjä olisi tarjolla hierontaa haluavalle. Ja parhaissa paikoissa saisi kaksi hierojaa yhden hinnalla. Yhdessä paikassa mainostetaan prostaatta-hierontaa. Taisin nukkua biologian tunnilla kun eturauhas-asioita käsiteltiin, mutta mielestäni eturauhanen ei kuulu ulkoisesti näkyviin elimiin, kuten ei myöskään perna. No, jää vain arvailun varaan, miten eturauhasta hierotaan.

Täällä hierontaa saa ympäri vuorokauden, myös kotona. Olen nyt muutaman kuukauden asunut täällä, mutta vielä kertaakaan en ole herännyt keskellä yötä semmoiseen särkyyn, että olisin harkinnut hierontaa. Ehkä sekin aika vielä tulee. Täkäläiset patjat on kuitenkin aika kovia.

Katsoin tuossa yhden lehden hierontailmoituksia. Osoitteista päätellen hierontapaikoilla menee hyvin, koska ne sijaitsevat China World Trade Centerin nurkilla, jossa on Pekingin kalleimpia vuokraneliöitä. Sillä alueella on myös useita viiden tähden hotelleja, kai sitten väsyneet liikemiehet tarvitsevat hierontaa särkevien lihasten rentouttamiseksi. Mene ja tiedä.

Niin, Suomessa on siis hieronnan jälkeen lihakset kipeät. En tiedä mikä paikka täällä on hellänä hieronnan jälkeen. Täytyisi varmaan käydä hieronnassa, niin voisin sitten kertoa.