Hei buona notte! Oletteko muuten huomanneet, että italia on vieras kieli? Kyllä, on se! Kielen kehittivät nerokkaat italialaiset joskus aikojen alussa. Muita italialaisten suuria keksintöjä on esimerkiksi pasta (kopioitu kiinalaisilta), verrari (auto on saksalaisten keksintö), pizza (Rabbe Grönblom keksikin Kotipizzan), quattro stagione (neljä asemaa) sekä Da Vinci koodi (no johan pomppas!)

Italialaisista tuli muuten mieleen autoilu. Autoilin kerran niin pitkään, että oli pakko mennä tankkaamaan huoltoasemalle. Olin kassajonossa odottelemassa vuoroani, kun asemalla olleet, murteesta päätellen amerikkalaiset, katselivat työrukkasia. Tiedättehän ne oranssit kumirouherukkaset, joilla saa otteen jopa öljytystä kangesta?

No cowboyt miettivät, että mitä ihmettä niillä tehdään? Sitten paikalle käveli varsinainen asijantuntija, jolta he kysyivät, että ”tuu juu nou vat tiis aa foor?” No kaverihan vastasi leuka pystyssä, että ”of course, those are showergloves!” Teki mieli mennä sanomaan vielä, että ne vieressä olleet vihreät suojapeitteet ovat lakanoita.

Niinhän se on, että matkailu avartaa. Mutta myös uudenlainen hydraulisesti säätyvä avarrin avartaa. Sitä käytetään konepajateollisuudessa, millä ei kyllä varsinaisesti ole mitään tekemistä matkailun kanssa.

Kiinassa on muuten tapana kääntää ulkomaalaiset nimet kiinaksi. Ihmisten ja paikkojen nimet siis. Sanat käännetään kiinalaiseen suuhun helpommin lausuttavaan muotoon. Suomi on Fen lan, Helsinki on He er xing qi tai jotain sinne päin, Arnold Schwarzenegger on A nuo de Shi wan xing ge ja Brad Pitt on Bu la dei Pi te. R-kirjain on siis vaikea lausuttava sellaisenaan kiinalaisille. Jos siis haluat piruuttasi olla hankala kiinalaiselle, esittele itsesi vaikka Karri Ärräläksi tai Iiris Kypäräksi. Luovutan nuo nimet vapaaseen käyttöön, en varaa itselleni käyttöoikeutta.

Vaan kukapa haluasi vasiten olla hankala ihminen? Minulle ei tulisi mieleenkään. Tuo äskeinenkin tuli mieleeni vaan siksi, että haluan jakaa neuvoja ihmisille. Taidanpa hyvitykseksi jakaa muutaman neuvon tiellä paremmaksi ihmiseksi;

Älä ole hankala ihminen.
Tuli sitä taikka tätä, älä vetämättä jätä.
If it´s yellow, let it mellow. If it´s brown, let it drown.

Hmm. Nuo kaksi jälkimmäistä ovat kyllä hieman ristiriitaisia. Ehkä on parempi, että jokainen tekee itse omat ratkaisunsa vessanpöntöltä noustuaan. Itse sanoisin kyllä, että anna mennä vaan!