DVD-elokuvat on täällä päin maailmaa halpoja. Parilla eurolla saa uusimmat kassamagneetit omaan olohuoneeseen. Tosin ne eivät ole laillisia, mutta kukapa siitä välittäisi. Jos valittavana on parin euron lähes yhtä hyvän laatuinen piraatti ja Suomesta ostettu 25 euron hologrammilla varustettu elokuva, niin ei ole vaikea tehdä päätöstä.

Käytiin eilen yhdessä levykaupassa elokuvaostoksilla. Juttelin siellä nätin myyjätytön kanssa, kun sattui osaamaan niin hyvin englantiakin. Tyttö kertoi, että parin-kolmen päivän välein poliisit käy ratsaamassa paikat. Poliisit kuulemma ilmoittavat etukäteen tulostaan, mutta vastineeksi siitä pitää antaa hieman rahaa. Poliisien saapuessa paikalle on hyllyjen oltava tyhjät piraattitavarasta.

Tyttö valitteli, kun pomo oli jättänyt kolmen päivän palkan maksamatta, koska oli kuulemma joutunut antamaan niin paljon rahaa poliiseille. No siihen tekosyyhyn on tietysti helppo vedota vaikka vähän useamminkin.

Ostettiin taas melkoinen kassillinen elokuvia. Oikein tiukkapipoinen ihminen voisi moralisoida piraattielokuvien ostamista, mutta minulla on ainakin ihan hyvä omatunto. Parin euron hinnalla voin ostaa elokuvia, mutta niiden 20-25 euron hintaisten kohdalla mietin todella tarkkaan. Useimmiten jätän ostamatta ja katson sitten telkkarista parin vuoden päästä.

No se siitä moraalisesta puolesta. Elokuvissa on monenlaista laatutasoa. Varsinkin kansissa. Usein kansitekstit ovat jostain aivan toisesta elokuvasta. Myös elokuvien tekstitykset ovat hyvää kiinalaista tasoa. Esimerkiksi Million Dollar Babyn alun nyrkkeilykohtauksessa Clint Eastwoodin karjuessa tekstien mukaan jutellaan aamupalan valmistamisesta. Jotkut rainat on kuvattu teatterissa videokameralla, varsinkin tuoreimmat. Jossakin elokuvassa näkyy, kun katsoja lähtee pois kesken näytöksen, eräässä laitettiin huppu hetkeksi kameran päälle. Yhdessä elokuvassa kuulutettiin hieman alun jälkeen, että siinä ja siinä autossa on jäänyt valot päälle.

Elokuvia on nyt kertynyt kaappiin joitain kymmeniä. Hieman hirvittää, koska niiden Suomeen vienti on laitonta. Eli tulli ottaa ne todennäköisesti pois. No, ottakoon vaan, ne on kuitenkin katsottu jo.