Hyvän aloituksen keksiminen on aina vaikeaa. Aloituksen pitäisi olla semmoinen, josta olisi hyvä rakentaa sopiva aasinsilta itse aiheeseen. Varmaan olettekin huomanneet, että hyvät aloitukset ovat olleet minulla harvassa. Jos jollakin on hyviä aloitusrepliikkejä mielessään, voisi kyllä kertoa niitä minulle.

No nythän minä menin aivan jumiin! Mieleeni ei tule muuta, kuin seurakuntamme kanttorin alushousut, jotka rippileirillä vedimme lipputankoon. Luulimme niiden olevan yhden hieman pyöreämmän tytön pikkuhousut, mutta erehdyimme pahasti. Mutta ei siitä minulle kovin pahoja traumoja jäänyt, ehkä kanttori sai pahempia henkisiä vaurioita. Kukaan ei nimittäin suostunut ottamaan niitä housuja pois sieltä tangosta. Siellä ne heiluivat jarrutusjälkineen auringonpaisteessa.

No, tästä tapauksesta on jo aikaa, mutta vieläkin silloin tällöin se palaa mieleen.

Ei mutta nyt minä sain loistoidean! Muutan tätä blogin aihepiiriä hieman ja alan muistelemaan pelkästään armeija-aikoja! Ne jutut kiinnostaa varmasti kaikkia. Jos teillä on jotain, mitä haluaisitte tietää, niin kysykää vaan rohkeasti! Lupaan tehdä perusteellisen selvityksen runkkupuvuista, tetsaamisesta, levyttämisestä, sysäreistä ja pekasta. Kysykää rohkeasti vaan!

Meillä oli komppaniassa eräs alokas, joka ajeli melko tyhjillä kumeilla. Ampumaradalla piti ilmoittaa luutnantille iskemäkeskeispiste. Se on siis tietyn ammuntasarjan osumien keskipiste. Luutnantille ilmoitettiin piste katsomalla ampumataulusta minkänumeroisella kehällä piste on ja kellotaulun numeroilla kohta. No tämä eräs alokas ei ihan täysin hiffannut juttua, vaan ilmoitti, että ”Herra luutnantti, iskemäkeskeispiste seitsemän, kello...” Ja katsoi sitten kellostaan ajan... Kello oli muuten tuolloin vartin yli yksitoista. Minä olin seuraavana vuorossa, mutta en meinannut saada sanottua kun oli niin pokassa pitämistä!

Huomenna voisin kertoa, kuinka olimme kolme viikonloppua kiinni putkeen. Kyllä alkoi hajottaa aika pahasti ja homma meni ihan häröilyksi.

Kuuletteko muuten kohinaa? Minun mielestä nyt kuuluu kohinaa. Se tuntuisi vaan voimistuvan. Samanlainen ääni kuin kosken kuohunta. Nyt se muuttui lätinäksi. Samanlaiseksi kuin Lostissa, kun se aika kelautuu alkuun. Vai onko se lätinää? Vai loplotusta? Pylpyttelyä se ei ainakaan ole. Eikä puksimista. Puksiminen on jotain aivan muuta.

Ei mutta nythän minä tiedän, mistä tuo ääni tulee. Lukijamäärät nousevat kohisten! Montakohan numeroa tuohon Sitemeteriin mahtuu? Voi meinaan kohta käydä pieneksi! Kun ei nyt vaan sattuis mitään...