Kun seuraa blogilista.fi:n luetuimpia blogeja, ei voi olla kiinnittämättä huomiota aika jännään ilmiöön; käsityö- ja taksiblogit ovat kärkipäässä. Minun pieneen päähäni ei millään mahdu, miten nuo molemmat asiat kiinnostavat niin paljon suomalaisia. Käsityöt ehkä jotenkin ymmärrän, mutta siihen lisäksi vielä taksikuskien jutut.

Olenkin nyt päättänyt kokeilla onneani ja kosiskella suurta yleisöä. Kirjoitan muutaman pätkän katsoakseni, olisiko minusta suositun blogin ylläpitäjäksi.

Koe alkakoon!

-Sain tänään valmiiksi ensimmäisen itsetehdyn istuinpäällisen Avensikseen. Isäntä kyllä sanoi, etten saa laittaa mitään rumia turkiksia autoon, mutta päätin olla välittämättä moisesta vittuilusta. Muutenkin tässä työssä täytyy kestää jatkuvaa vittuilua eikä radiostakaan tule koskaan mitään hyvää musiikkia. Eilenkin yksi vittumainen asiakas kehtasi kysyä, että onko ollut kiire ilta? Vittuako se sille kuuluu, en minäkään mene sen työpaikalle kyselemään, että onko ollut kiirettä! Tänään aion kutoa vielä valmiiksi ne lapaset, jotka vaimoni pyysi minua tekemään. Ehdin kutoa ne ennen kuin lähden taas illaksi ja yöksi kuskaamaan juoppoja ja muita ärsyttäviä ihmisiä.

-Tänään aamulla päätin tehdä munasta sian. Koska minulla ei ollut valmiiksi keitettyjä munia (huevos coquitos) askartelua varten, päätin kokeilla munan grillaamista. Kovaan munaan on paljon helpompi työntää tulitikut jaloiksi, kuin raakaan. Muna alkaa helposti vuotaa jalkojen juuresta. Ilmeisesti grilli oli liian kovalla teholla, sillä tuleva sika alkoi vuotaa peräpäästään. Taksitolpalla ollessani kerroin eräälle taksia ajavalle kollegalle tapauksesta, jolloin hän heti äkkäsi, että hei, minä olen lukenut sun blogia! Kyllä meissä kuskeissakin on fiksuja tyyppejä. Nappasin kaksi pokaa suoraan lennosta Helsinki-Vantaalta ja vein heidät suorinta reittiä keskustaan, vaikka asiakas yrittikin neuvoa minua reitinvalinnassa. Näyttivät molemmat liikemiehiltä repuista päätellen, mutta eivät jättäneet tippiä ollenkaan.
377726.jpg

-Nyt aamukuudelta yön ajamisen jälkeen olen aivan loppu! Katselen auringonnousua ja kiroan mielessäni viime yön asiakkaita. Yksi yritti tunkea väkisin kyytiini taksitolpalla, vaikka minulla oli puhelu kesken. Sanoin hänelle, että odota seuraavaa taksia, ja samalla laitoin dataan viestiä, että siellä on rautatieaseman tolpalla aggressiivinen asiakas, kannattaa välttää. Yöllä sain tosi kivan inspiraation askarrella lauteet. Olen jo pitkään miettinyt omien lauteiden tekemistä, mutta viime viikolla näin Sinooperissa kivan laudepaketin, jonka päätin ostaa. Mukana tuli selkokieliset kasausohjeet ja kolme erilaista leimasinta, joilla voi koristella lauteet. Onko lateksimaali sopivaa leimojen tekemiseen lauteisiin? Pupuleimasin on mun suosikki!
377727.jpg
-Jostain syystä taksiblogeissa on meneillään joku tissivillitys, joten minäkin päätin kantaa korteni kekoon. Eli vaihdan blogini nimeksi tissitaksikäsityö-blogi. Viime yönä kuskasin erään julkisuudessa hyvin tunnetun poliitikon erääseen julkkisten suosimaan ravintolaan. Ei jättänyt edes tippiä, mutta sain onneksi paluukyydin Kallioon. Matkalla tämä tukevassa humalassa oleva poka alkoi kysellä, että tiedänkö minä, missä Lahti on? No voi vittu että tarvii tulla toisen työpaikalle vittuilemaan! Tottakai minä tiedän missä Lahti on! Jos Suomessa on jotain 15000 kaupunkia ja taksilupakokeessa pitää osata niistä 30, niin ehkä Lahti osuu niiden joukkoon. Lahti ei ole Helsingissä. Mutta Helsingissä on monta Sinooperia, joista käyn hankkimassa uusia ideoita askarteluun. Langat ostan muualta. Eilen virkkasin asiakkaita odotellessani vaihdekepin nupin suojuksen, on sitten kiva hämmennellä vaihdelootaa! Huomenna teen samanlaisen käsijarrukahvaan. Pysyy sitten kahvat lämpöisenä!