Valenttiinon päivä oli ja meni! Hyvä niin. Tyhmiä kun ollaan, yritettiin eilen illalla mennä syömään ravintolaan. Vaan eipä onnistunut. Kaikki paikat olivat täynnä pariskuntia ja kaikilla naisilla kukkapuskat kainalossa. Vaan ei meidän emännällä. Minä laskin pikaisesti yhteen kaksi ykköstä, jonka johdosta lähdimme takaisin kotiin ja teimme pizzaa. Vähän vaimo ihmetteli, miksei sille ole ostettu leinikkejä ja petunioita, mutta minä sanoin että nehän paleltuu näin talvella...

Ei maar, kyllä minä silloin tällöin ostan vaimolle kukkia. Jos meinaan jollain tavalla saa naisen helposti valmiiksi, niin kukilla ja parilla sanalla jotain Välimeren läheltä olevaa kieltä. Esimerkiksi nippu punaisia ruusuja ja siihen vielä, että ”söplöplöö, sö vudree akva mineral” silleen ranskalaisittain äännettynä, niin johan on housut märät!

Kyllä ne ranskalaiset miehet on sitten ihania! Joskus tekisi itsekin mieli kuunnella niiden sössötystä ja juoda punaviiniä. Ja kun ne on niin ihanan karvaisiakin! Minulla ei juuri parta tai muutkaan karvat kasva, ja jos kasvaa niin se on semmoista vaaleaa skandinaavista nöyhtää. Ei siitä mihinkään ole. Sillehän nauraa naapurin labradorinnoutajakin!

Nyt on tämä kiinalainen uusivuosi tulossa ja se on kiinalaisille kai se vuoden suurin juhla. Ihmiset kokoontuvat juhlimaan perhepiirissä, eli täältä kaupungistakin lähtee suuri osa ihmisistä maaseudulle. Julkiset kulkuneuvot ovat ruuhkaisia. No, minä en niitä käytä muutenkaan, joten ihan sama minulle, kunhan eivät vaan tunge lauantaina Finnairin lennolle Heltsinkiin.

Täällä on tapana maksaa 13. kuukauden palkka näin uuden vuoden alla. Se kuulemma tulee kuin Manulle illallinen, eli se maksetaan kaikille katsomatta siihen, ovatko he hoitaneet hommansa hyvin vai ei. Se on eräänlainen bonus, joka on yleensä yhden kuukauden palkka, mutta joissakin tapauksissa suurempikin. Minunkin pitäisi sitten antaa perjantaina ayille tuplapalkka. Tosin se on työskennellyt meillä vasta puolisen vuotta, joten minulla olisi oikeus antaa bonuksena vain puolen kuun palkka. Taidan kuitenkin pyöristää vähän ylöspäin.

Ilotulitteet ovat alkaneet paukkua jo jonkin verran, kuulopuheiden mukaan varsinainen uudenvuodenviikko on melkoista sotaa. Kai sekin on osa väestönkasvun hallintaa, että annetaan ampua raketteja syrämmen kyllyydestä. Kiinalaiset tuntien, kuolonuhreja tulee aivan varmasti! Voin lyödä siitä hattuni vetoa! Ei kun lupaan syödä hattuni! Ei kun vannon kautta hattuni! Whatever...