Terppa taas pitkästä aikaa! Me pistettiin Oton kanssa elämä risaiseksi ja lähdettiin mamman perässä käymään Shanghaissa. Että sen takia oli pieni tauko tässä kirjoittamisessa. En jaksanut ottaa edes konetta mukaan. Ihan mukavasti aika kuluikin ilman internettiä.

Shanghai on ihan jees kaupunki. Paikka vaikuttaa aika lailla kehittyneemmältä kuin Peking, mutta kyllä sielläkin perinteistä kiinalaista asioiden toimimuutta sun muuta tapaa. Paikalliset vaikuttaa jotenkin luihummilta kuin Pekingissä. En tiedä mistä tuo tunne tuli, mutta joka paikassa vaan oli semmoinen jännä olo. Tuskin shangailaiset kuitenkaan sen rasistisempia on kuin muutkaan kiinalaiset.

Rasismista tulikin mieleeni seinäkirjoitus, jonka näin Suomen reissulla. Joku ilmeinen nahkatukka blondi oli kirjoittanut isolla kaupan seinään, että White Power. En ihan tarkkaan tiedä, mitä asiaa tässä oli ajettu, mutta vaihtoehtojahan voisi olla vaikka pyykinpesuun, tukavärjäykseen, hammastahnaan, hedelmöittämiseen tai johonkin sähköön liittyvät asiat. Kuitenkin ihmettelin, miksi teksti oli kirjoitettu mustalla tussilla? Eihän siinä ole mitään järkeä julistaa valkoista virtaa mustalla tussilla! Ihan hölmöläisen hommaa!

Niinpä niin. Eihän muuten mustaamakkaraakaan mainosteta valkoisella tekstillä. Ja tuskin ne mainostaa black poweria. Alkoholissahan on paljon energiaa, mutta en tiedä miten alkoholi tuli mieleeni mustastamakkarasta. Vai sanotaanko se mustamakkarasta? Musta makkara on ihan sama, sanoo sen miten tahansa. Ja voisihan makkaran sanoa vaikka maccara. Maccara kelpaisi sitten jo punaviinin kylkeenkin. Uunimaccara kuulostaa italialaiselta pääruoalta. Mutta Suomessahan se on kansan syvien rivien sisäfilettä.

Ehkäpä huomenna näemme makkaran muuttumisen oikeaksi sisäfileeksi, kun sossut saavat vaalivoiton. Silloin palkat nousevat pilviin, työviikko lyhenee kaksipäiväiseksi ja verot voi jättää maksamatta, jos naapurikaan ei maksa. Eläkkeet korotetaan kymmenkertaisiksi ja yrittäjien omaisuus takavarikoidaan yhteisen hyvän nimissä. Ja kaikki tämä paremman huomisen puolesta.

Ja mistähän tämäkin taas tuli mieleeni, mutta kävin äänestämässä viikko sitten. Täällä äänestettiin vähän ennakkoon. Luonnollisesti äänestin sosiaalidemokraattia. Uskoakseni he ovat tämmöisen työttömän koti-isänkin asialla. Mutta ehdokkaan nimeä ja numeroa en aio kertoa. Ehdokkaan valitsin täysin muodollisin perustein, eli kenellä oli kuvien mukaan paras naama-rinnat-kombinaatio. Eli ei liian iso pää, eikä liian pienet rinnat. Sirkka-Liisa Anttila olisi voinut olla vahvoilla tässä kisassa, mutta se on eri vaalipiirissä. Ja onhan ne aikaisemmat kansanedustajavuodet vanhentaneet häntäkin.