Voi äly minkälaiseksi tämä jääkiekkomaailma on taas mennyt! Eilen Iltasanomissa otsikot kirkuivat, että ”seksi on sallittua SM-liigan finalisteille”. Heti perään ilmoitettiinkin, että ”Raipe panemassa pillejä pussiin.” Melkoista seksihurjastelua tämä nykypäivän urheilu! Alkaa tämmöistä kristillisen kotikasvatuksen saanutta melkein jo huimata tämä moraaliton aika.

No tästähän tulikin heti mieleeni Klaus Härön uusi elokuva, Uusi ihminen. Siinähän kerrotaan rotu- ja jalostusopista kansankodissa. Tuolloin steriloitiin vähämielisiä ja muita niin sanotusti vahdittavia tapauksia, ettei vaan pääse vahinko toistumaan.


Tästä nousee väkisinkin mieleen kysymys, minkä ihmeen takia vielä nykypäivänäkin jääkiekkoilijoiden sallitaan harrastaa seksiä? Tuskin kaikki kiekkoilijat edes tietävät, mitä ehkäisy tarkoittaa. Tälläkin hetkellä ympäri maailman kymmenet, ellei jopa sadat jääkiekkoilijat siittävät uusia, yhtä vähäpäisiä tapauksia maailmaan. Epäilisin monen lapsen oppimis- ja keskittymishäiriöiden johtuvan kiekkoilija-geenivirheestä, joka niin monella on.


Jopa monella naisella tuo geenivirhe on ja sairaus voi puhjeta äkillisestä stressistä tai elinolosuhteiden muutoksesta. Tavallisimpia oireita naisilla ovat pakonomainen tarve leikata hiukset lyhyiksi, käyttää collegepukua sekä kiinnostuminen samasta sukupuolesta ja heidän kanssa suihkussa käymisestä. No se suihkussa käyntihän on tietysti ihan ok... Niin siis, taas miehillä oireet voivat olla aluksi oireettomia, mutta oireiden pitkittyessä on syytä kääntyä pikaisesti lääkärin puoleen.


Tavallisesti hoidoksi riittää lobotomia, joskin onnistuneen hoidon tulokset ovat varsin vaikeasti diagnosoitavissa. Ehkä helpoimmin havaittava merkki hoidon onnistumisesta voidaan havaita näyttämällä toipilaalle kiekkoa, tuota mustaa kuminpalasta. Jos potilas sanoo sanan ”kiekko” kerran, on hoito epäonnistunut. Mikäli potilas alkaa hokea kyseistä sanaa useaan kertaan voimakkaan kuolaamisen kera, voidaan hoidon katsoa onnistuneen.


Kiekkoilija-geenivirheen hoito on yksi Kelan suurimmista yksittäisistä korvattavista sairauksista. Paljon tarvitaan myös asennekasvatusta, jotta väestö saataisiin koulutettua tunnistamaan sairauden oireet jo alkuvaiheessa. Toisaalta nuuskan käyttö lisää omalta osaltaan luonnollista poistumaa, eli toisinsanoen luonto korjaa ihmisen keksimällä tuotteella omaa ”valmistusvirhettään.”