Ja saatiinhan se appiukkokin takaisin sinne, mistä tulikin! Aamulla lähti sinivalkoisilla siivillä isiemme maahan. Mukavaa oli, että oli kylässä, mutta vielä mukavampaa on kun lähti.

Appiukko sai vielä lähtiessään suoristettua tukkansa (sillä on permanentti). Meillä olohuoneen kattolampussa on ajoittaisia kosketushäiriöitä, mutta asia ei ole vaivannut sen kummemmin meitä, Kiinassa kun ollaan. Toisinaan katkaisijasta ei tapahdu mitään ja joskus valo räpsyttelee omia aikojaan.


Kuten olen jo kertonut, appiukko on innokas tee-se-itse-mies. Hän halusi välttämättä korjata vian lampussa. Mehän oltaisiin voitu soittaa alakerran huoltomiehille ja ihmetellä sitten kavereita tikapuineen, muttei jaksettu. Ei tullut vaan muistutettua appiukolle, että katkaisee ainakin virran sulakkeesta...


Appiukon onni oli, että lamppu sijaitsi katossa, ja että Ikea ei osaa tehdä tukevia jakkaroita. Jakkara meinaan lahosi alta appiukon nytkähtäessä äkillisestä lisävirrasta. Nyt on sitten permanentti pilalla ja kuulemma käsi aika pahasti puutunut. Jos yhtään ihmistä tunnen, niin veikkaisin, että eniten häntä harmittaa hukkaan mennyt permanentti.


Sähköasennukset pitäisi aina jättää asiansa osaavalle remontti-reiskalle. Vanha sähköasennusten lainalaisuus kuuluu, että ”ohmi x käämi = pimeenä koko lääni”. Tätä olen noudattanut ja hyvin elossa pysynyt.


Finnairilla on nyt tarjous huomiseen asti, 349 eurolla saisi liput tänne. Melkoinen pääsiäistarjous! Nyt näyttäisi tulevan melkoinen vierastulva touko-kesäkuuksi. Taidan itse lähteä Suomeen siksi aikaa, saavat vieraat nukkua vaikka sitten minun sängynpuolikkaallani. Niin ja vieraille vielä sekin tiedoksi, että lukekaa se minun kokoama Pekingin opas, ettei sitten tarvi kysellä tyhmiä. Vituttaa semmoiset itsestäänselvyyksien kyselijät.

No, pari asiaa voisin kertoa jo näin ennakkoon kaikille tulijoille. 1. Kyllä, kiinalaisilla on vinot silmät, mutta meidän silmät on edelleen ei-vinot. Eli reilussa puolessa vuodessa silmät ei mene vinoon, kuten ei eläkeläisilläkään Espanjassa karvankasvu kiihdy. 1 ½ . Syödään täällä jotain muutakin kuin pelkkää riisiä, mutta hei! Ihan hyvä juttu, heittäkää joku hauska vitsi riisinsyönnistä ja tsingtsangtsongista. Niitä ei kuule koskaan liikaa... 2. Joo vaihtakaa rahaa Forexilla tai sitten nostakaa täällä Visalla automaatista, ihan yks hailee minulle, kunhan ette ala minulta ruinaamaan rahaa. 3. Viisumin saatte Kiinan suurlähetystöstä. Jos ette osaa täyttää englanninkielistä kaavaketta, niin älkää tulko tänne. 4. Ilman HK:n sinistä on ihan turha yrittää tulla tänne. 5. En lähde ostoksille mukaan tinkimään. 6. Syön aamupalan kalsarit jalassa. 7. Ette saa käyttää minun tietokonetta sähköpostin lukemiseen tai netin selailuun. Enhän minäkään soita teidän kännykällä. 8. En tiedä seuraavia asioita; miksi täällä lehmien laikut ovat mustia, miksi puiden alaosat on maalattu valkoisella, mitä kiveä missäkin rakennuksessa on käytetty, montako taksia/poliisia/bussia/mörköä Pekingissä on, missä on lähimmät kaivokset, onko vuoret ihmisen tekemiä vai luonnollisia, missä vankeja teloitetaan, paljonko käsilaukut maksaa, kuka on palkannut talomme vartijat, paljonko rakennusmies saa palkkaa, paljonko palkasta pitää maksaa veroa, miten dumplingit tehdään ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, en tiedä toisinajattelijoiden määrää Kiinassa. Mutta mukava että pääsette tulemaan!