Tänään näin ensimmäisen kerran elämässäni ihmiskeiloja. Kyllä, niinkuin Tarvajärvi sanoisi! Enoni on muuten voittanut vuosia sitten arpajaisissa tanssin Tarvajärven kanssa. En muista oliko se pääpalkinto. Tanssia ei kuitenkaan tullut, koska eno ei kuulemma tanssi miesten kanssa, ainakaan julkisesti. En minäkään tanssi miesten kanssa. En ymmärrä näitä diskotansseja, joita kuulemma voi tanssahdella ihan vaikka poikien kesken. Minusta se on semmoisten kirsikkakoristedrinkki-miesten heiniä.

Niin niistä ihmiskeiloista. Kävin aamulla kaupassa hakemassa paria ihan jokapäiväisessä elämässä tarvittavaa tuotetta; maitoa ja munia. Vaikka tämä täällä asuminen onkin melkoista glamouria, silti ihan tavallisen rahvaan ruokakin maistuu silloin tällöin. Eikä pääse tuntuma katoamaan tavalliseen elämään!


Kolmas yritys... Niin ne ihmiskeilat. Pihassa tehtiin jotain laatoituksen korjausta, eli vaihtoivat hajonnutta katukiveä ajotiellä. Ilmeisesti niitä muovikeiloja ei ollut riittävästi, joten viisi vartijaa oli laitettu seisomaan jonoon ikäänkuin keiloiksi. Siis ne oli semmoisessa jonossa, joka ohjasi autoja kiertämään remonttikohdan. Siis mä ihan niinku totaalisesti repesin, kun näin ne seisomassa siinä!


Täksi päiväksi on luvattu 28 astetta lämmintä! Ihan mukavaa. Kyllä siellä aamusella olikin jo lämmin. Ehkä tänään olisi semmoinen päivä, että voitaisiin lähteä Oton kanssa kylille katselemaan tyttöjä.

Missähän olisi parhaat naarasmaastot? Pitäisikö suunnata johonkin turistipaikkaan, kuten Yashow oder Silkmarket, vai menisikö paikallisia katselemaan vaikka Carrefouriin? En tiedä, Carrefourissa on ehkä vähän rumempaa sakkia, ne on semmoista keskiluokkaa ja siitä alaspäin. Turistipaikat taas on pullollaan nokka pystyssä olevia turisteja, jotka olemassaolollaan haluavat näyttää, että on varaa matkustella. Joo, ei ainakaan turistipaikkoihin. Tai ehkä Kiellettyyn Kaupunkiin, siellä on opiskelijoita. Nehän on ainakin ilo silmälle, kunhan ei ole mitään grunge-tyyppejä tai travellereita.

Olen koittanut opettaa Otolle joitain elämän perusperiaatteita. Jos vaikkapa liikenteessä vierellä menee autollinen tyttöjä, Otto osaa jo ilmoittaa, että ”kato isi, tossa menee tyttöjä!” Tämähän ei tietenkään ole orastavaa sovinismia, vaan aitoa naisten huomioimista. Siinä poika tulee isäänsä.


Perjantain kunniaksi ajattelin laittaa vielä kuvasarjan paikallisista asukkaista. Tässä ensimmäisessä fotossa on emännillä päällä perinteinen pohjois-kiinalainen selänpesijän asu. Selänpesullahan on täällä Kiinassa pitkät perinteet. Asua on käytetty täällä jo vuosisatojen ajan, tosin modernisoituvassa Kiinassa nuo housut on lahkeiden kastumisen takia vaihdettu minihameeseen. Näin korkeammalla olevat helmat eivät suotta kastu kovaotteisemmassakaan pesussa. Wash my back, sano kyttyräselkä!

529808.jpg
Kuvasarjamme toisessa, sekä myös viimeisessä kuvassa on perinteinen kiinalainen Jinbei-kuski. Näitä täällä on liikenne pullollaan. Suomessahan samanlaisilla autoilla ajelevia kutsutaan pullakuskeiksi. Nämä kuskit eivät kuitenkaan kuskaa pelkästään pullaa, vaan myös vaativammat logistiset ratkaisut tulevat kysymykseen. Nämä niinsanotut ”reiät ratissa” ovat tunnettuja huimapäisestä ajotyylistään, eikä niin pientä rakoa olekaan, etteikö sinne kannattaisi Jinbein nokkaa tökätä.
529809.jpg

Suomeen näyttäisi tulevan takatalvi. Voisin hieman ennustaa tulevan kesän säätä. Jos heinäkuussa on hevosenpaskaa järven jäällä, niin tulee muuten kylmä kesä!