241575.jpg
Se on siinä eikä missään miniän persiissä! Meinaan Pekingin tuleva olymppia-stadioni. Uusi ja uljas. Linnunpesästä muotonsa saanut. Suomalaisilla hisseillä varustettu. Kiinan nousukauden korskea symboli. Tämän pääskysenpesän ympärillä tuskin on yhtä paljon linnunkakkaa, kuin vanhan rintamamiestalon kuistilla. Tiedättekö muuten, mitä se musta tavara siinä linnunkakan keskellä on? Aivan oikein! Se on sitä samaa kakkaa.

Käytiin ajelemassa tuolla neloskehätien pohjoisosassa ja päätettiin käydä vilkaisemassa tulevaa kisa-aluetta. Aika mahottoman kokoinen siitä onkin tulossa. En tiedä mitä kaikki rakennukset olivat, mutta paljon niitä oli. Suorituspaikkoja on myös muuallakin päin Pekingiä, ja purjehduskisat käydään kuulemma Tianjinissa, 100 kilometriä Pekingistä itään, rannikolle päin. Ne kisat alkaa heti siitä rannasta sitten.

Kiinalle ja varsinkin Pekingille olympialaiset on todella iso juttu, niitä varten kaupunkia muokataan aivan uuteen uskoon. Vanhoja taloja puretaan pois ja uusia länsimaalaistyylisiä pytinkejä tehdään tilalle. Töitä tehdään 24/7. Olen antanut kertoa itselleni, että kolme kuukautta ennen kisojen alkua pitää kaikkien rakennustyömaiden pysähtyä, eli toisin sanoen olla valmiita. Huhu kertoo myös, että puoli vuotta ennen kisoja Pekingin alueen raskas teollisuus suljetaan saasteiden vähentämiseksi.

Saapa nähdä, kuinka vihreät kisat näistä tulee. Paljon saa vettä virrata Tonavassa, ennen kuin muutosta ilmanlaadussa tapahtuu. Ja nyt kun vedestä tuli puhetta, niin tulevaisuudessa Pekingin hanaveden on tarkoitus olla juomakelpoista. Tälläkin hetkellä se on puhdasta puhdistamolta lähtiessään, mutta vanhat likaiset vesijohdot likaavat sen juomakelvottomaksi.

Viime viikolla Seijan keittiössä valmistettiin burgundinpataa, tällä viikolla tehdään kaalikääryleitä. Älkääkä saatana sanoko mua Seijaksi! Reseptithän löytyy vaikka internetistä. Ja nyt me ollaankin jo Oton kanssa varattu raaka-aineet tänne valmiiksi, tehty jauheliha-riisimassa, leikattu ja kypsennetty kaalinlehdet, kasattu kääryleet, paistettu ja syötykin jo ensimmäinen satsi! Siellä kotikeittiöissä voitte soveltaa ihan oman makunne ja mieltymystenne mukaan. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan, Von Appetite!