Vaimo on viime aikoina ollut hieman paremmalla tuulella. Aloin jo hieman ihmetellä mistä se johtuu. Syy selvisi tänään; työmatkat voi nukkua. Aiemmin taksilla kulkiessa ei voinut nukkua, kun piti vahtia matkan edistymistä. Suomessakaan tämä ei onnistunut, sillä vaimo kulki omalla autolla töihin. Tuolloin meillä ei ollut vielä kuljettajaa. Nyt kuski on niin hyvin koulutettu, että osaa ajaa työpaikalle ja takaisin. Ja tämä on ollut ilon ja onnen aihe vaimolle. Ihmettelin, mihin yksi tyyny oli hävinnyt, mutta vaimo oli vienyt sen autoon.

No minulle ja Otollehan tämä tietysti sopii loistavasti. Olihan se tietysti aluksi vähän outoa, kun eteisessä oltiin naama kuin Hangon keksi, normaalisti kun vaimo näytti syöneen vähän ärrinmurrin keksiä. Ottokin ihmetteli, että miksi äiti on iloinen? Sanoin että siltä on ne ärrinmurrin keksit loppu, eikä osteta uusia. Otto oli samaa mieltä.

En muuten ikinä ole palellut yhtä paljon kuin täällä. Luulin etukäteen, että suomipojalle nämä leveysasteet olisivat aika leutoja, mutta näköjään olin väärässä. Ja sitä ei kovin usein tapahdu. Joko kiinalaiset tykkäävät kylmästä ja vetoisasta kodista, tai sitten... Öö. En tiedä mitä sitten. Palelee niin perkeleesti, että ei ajatuskaan kulje. Nyt melkein odotan sitä isänpäivää, että saisi lisätä ne uudet kalsarit nykyisten päälle. Villasukat on pakko pitää jalassa koko ajan. Vaimo käy ihan kuumana, kun näkee minut villasukat jalassa, se saa jostain syystä ihan mielettömät kiksit niistä.

Suomessa lämmityskausi alkaa silloin, kun keli alkaa viilentyä. Kuulostaa loogiselta. Täällä kuulemma lämmityskausi alkaa silloin, kun päivämäärä on oikea. Olen antanut kertoa itselleni, että joskus marraskuun puolessa välissä/lopussa alkaa kaukolämpö toimia, sitä ennen pitäisi pyörittää ilmaa ilmastointilaitteen avulla. Kuulostaa kiinalaiselta.

Ilmastointilaitteen avulla lämmittämisessä on vain yksi ongelma; ilma tulee katonrajasta, se puhalletaan alaspäin, ja samalla puhurilla se nousee sitten takaisin katonrajaan. Lopputuloksena on se, että yläpedillä on lämmin ja alhaalla palelee. Syksyn tullen vaimo haluaa olla aina päällä. Lattiat ovat jääkylmät ja ikkunoista vetää, vaikka ulkona on vielä yli kymmenen astetta! Innolla odotan talvea, kun on pakkasta ja tuulee. Taidan alkaa nukkua autossa, niinhän vaimokin tekee.