Olen koittanut soittaa Otolle niin uusia kuin vanhojakin lastenlauluja. Minusta vanhoissa on tunnelmaa, ehkä sen takia että olen itsekin niitä kuunnellut, mutta myös sen takia, että ne eivät ole niin kaupallisia kuin nykypäivänä. Puuha-Petet ja Teletapit maksavat pidemmän päälle melko paljon lelukaupassa, mutta Mustan kissan tango ei maksa mitään. Kyllähän Otolla tietysti leluja on, toisin kuin minulla lapsena. Minulla oli oikeastaan vain yksi nalle ja sekin oli monta vuotta patterin takana jumissa. Lapsella pitää tottakai olla virikkeitä, että kehittyisi normaalisti.
239903.jpg
Voi tietysti olla, että vanhojen lastenlaulujen soittaminen haittaa Oton kehitystä, mutta toisaalta on ne lapset ennenkin kasvaneet aikuisiksi. Mutta Maija Mehiläisestä olen huolestunut. Ei kaikki Maijat ole pieniä reippaita ystäviä, eivätkä kaikki rakasta Maijaa. Päinvastoin, maailmassa saattaa olla paljonkin Maijoja, joista olisi parempi pysyä kaukana. Nyt tästä kappaleesta tulee sellainen tunnelma, että Maijat olisivat miellyttäviä. En nyt tarkoita tässä sitä, etteikö miellyttäviäkin Maijoja löytyisi, mutta kyllä tässä nyt on kappaleen sanoittaja syyllistynyt törkeään asenteiden muokkaukseen.

Luku sinänsä ovat Känkkäränkkä ja Röllin kiukuttelulaulu. Näistähän lapset saavat ihan selviä vaikutteita ja vinkkejä kiukutteluun. Nehän ovat kuin kirjakaupassa varhaisteini-ikä-, sekä vanhapiika-osastolla myytävät Kuinka kiukuttelen vanhemmille-oppaat. Sama kuin teineille tehtäisiin tupakointilaulu tai vittuile vanhemmille-laulu. Se voisi alkaa vaikka ”Olipa kerran snadi paha kundi, skrode-Sebu nimeltään. Se huvitteli skruudaamalla baislareita, ja blaadaamalla röpökkää.”

Pienen pienessä veturissa on tunnelmaa, siitä tulee semmoinen olo, että ainoastaan taivas on rajana. Lapsesta tulee varmasti kansainvälinen kun sitä kuuntelee. Tai veturinkuljettaja. Tosin VR ei taida hirveästi palkata uusia veturinkuljettajia, ennen kuin entisiä jää eläkkeelle. Ja onhan tässä vielä aikaa, ennen kuin Otto siirtyy työelämään. Mutta toivottavasti ei veturinkuljettajaksi, en halua että pojasta tulee mitään heiluttajaa.

Jos sun lysti on-kappaleessa mennään ehkä vähän suomalaisille oudoilla vesillä, onhan se vähän outoa näyttää tunteensa noin riehakkaan julkisesti. Eikä sitä paitsi kannata opettaa lapsille, että jos on taaki pössis (meininki hyvä), niin pitää lyödä käsiä yhteen tai tömistellä lattiaa. Hullun kirjoihinhan siitä joutuu, eikä ikinä pääse hyviin naimisiin. Tunnen tapauksia, jotka ovat erehtyneet menemään tanssimaan yksinään tyhjälle tanssilattialle. Yhdellä oli vielä hirviö-kasvomaalaus. Voin kertoa, että ympärille ei kerääntynyt taputtavaa ihmismuuria. Enpäs kyllä muuten tiedä, oliko hän kuunnellut lapsena kyseistä kappaletta, ainakin hän kuuntelee Kike Elomaata nykyisin.