Minkä takia ne jutut, jotka ovat eniten täynnä paskaa tai muuten sisältävät ihmiselle haitallisia ainesosia, on merkitty punaisella? Miettikääpäs nyt hyvät ihmiset. Punainen maito. Punainen Marlboro. Punainen L&M. Alkuperäinen Coca-cola, punaisella etiketillä. Voilevi, punainen on täyttä tavaraa, vihreä on KevytLeviä. Kommunismi, niillä on punainen väri kantavana ajatuksena. Minkä takia punaisella värillä merkitään kaikki ihmiselle vaaralliset asiat? Se ihmetyttää minua niin kovin paljon.

No, ei tuo ole ainut asia, joka minua ihmetyttää. Maailmassa on niin monta ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttävät ja kummastuttavat tällaista pientä kulkijaa. Kuten esimerkiksi Saksan sodanjälkeisen autoteollisuuden menestystarinat. Tai että miksi 13-millinen kiintolenkkiavain on niin usein käytetty, kun taas 9-millistä ei tarvitse juuri missään?


Mutta eipä minun kaikkea tarvitse tietää. Riittää, että joku tietää. Ja meillä vaimo tietää. Minä kysyn sitten vaimolta semmoisia asioita, jotka menee yli hilseen. Ylipäänsä eläminen on helppoa, kun on joku, joka tietää asiat paremmin puolestasi. Aiemmin se oli oma äiti, joka tiesi miten pitää elää ja toimia. Häiden jälkeen sain hetken aikaa ohjeita kahdelta suunnalta, mutta verisen valtataistelun jälkeen ohjeita tulee enää vaimolta.


Mihin minä joutuisinkaan ilman vaimoani? Hukka minut varmaan perisi ja joutuisin mieron tielle. Hunningolle ja heitteille. Elämältäni puuttuisi suunta ja katoaisi pohja. Olisin kuin laiva ilman peräsintä, kompassi ilman neulaa. Ja sitähän ei kukaan tervejärkinen ihminen kestä!


Pidän itseäni melko tervejärkisenä tapauksena. Elämäni rullaa melko tasaista vauhtia, mitään isompia pyrähdyksiä tai laskukausia ei ole. En ota harkitsemattomia kulutusluottoja enkä sijoita rahojani uhkapeliin. Viimeinen siksi, että minulla ei ole rahaa. En aja ylinopeutta enkä soittele pilapuheluita. En huutele vieraisiin pöytiin enkä puhu itsekseni. Laulan suihkussa, mutta korkeintaan Jamppa Tuomisen kappaleita. En kaiva nenääni, enkä sen johdosta piilota räkänakkuloita pöytälevyn alapuolelle. En työnnä saksia pistorasiaan, enkä herneitä nenään. Pureskelen ruokani huolellisesti ennen nielaisemista. En pukeudu poikkeavasti.

No, enpä tiedä miten aloin miettiä tämmöisiä asioita. Kai tajunnanvirta teki taas tepposet. Sumuista on ollut täällä tänään ja eilen, se lukijoille tiedoksi. Saastesumua meinaan... Ihan oikeasti, taivas on kohtalaisen sininen, mutta maanpinnan tasossa on sumukerros 24/7. Sinisen taivaan näkee täältä meidän asunnosta korkealta, ei kadulta...
  268709.jpg