No nyt se myrkyn lykkäsi! Vaimo kävi eilen täällä ensimmäisen kerran parturissa, tai siis kampaajalla, kuten naiset tuppaavat sanomaan. Nykypäivänä kyllä parturin ja kampaajan ero on hämärtynyt. Nimittäin ennen mentiin kampaajalle sen takia, että saatiin hiukset ojennukseen. Nykypäivänä mennään samaan paikkaan, että saadaan hiukset sekaisin! Ei perkele, huoliteltu huolimattomuus on päivän muotitrendi. Kaupassa myydään Out of Bed-hiusgeeliä, eikö saman asian voisi hoitaa jättämällä suihkussa käynti väliin? Kai seuraava naisten muotivillitys meikkauksen saralla on kuolajälkien piirtäminen poskiin.

No, taas lähti ajatus karkailemaan. Vaimo siis meni kampaajalle. Otto halusi välttämättä lähteä äitinsä mukaan. No eihän siinä mitään, sainpahan minäkin rauhassa surffailla netissä. Minun parturissa käynti on ohitse yhdessä kullin luikauksessa, mutta vaimon kampaajalla käyntiin menee vähän kolmatta tuntia. Ja lasku on samassa suhteessa käytettyyn aikaan...

Taas karkasi. No, vaimo ja Otto tulivat illansuussa kotiin. Vaimo odotti tietysti kommenttia hiuksistaan, mutta kommentointi unohtui nopeasti, kun Otto ilmoitti kovaan ääneen alkavansa isona kampaajaksi! No se oli jo vähän liian paksua! Meidän poikahan ei kampaajaksi rupea! Jos jotain haluaa ihmisiltä leikellä, niin ehkä korkeintaan sisäelimiä tai eläkkeitä.

Nuorissa onkin tulevaisuuden toivo. Olisi hienoa, jos oma poika olisi joskus jossain hallinnollisessa elimessä päättämässä eläkkeiden leikkaamisesta. Kyllä siinä voisi sanoa, että pojasta polvi paranee! Lukijoiden syvistä riveistä kuuluu huokauksia, että ei kai eläkkeitä olla leikkaamassa? No ei tietenkään heti, ehkä kymmenen-kahdenkymmenen vuoden kuluttua, silloin kun Otto on vallassa.

Tuolloin yhteiskunnallinen tilanne Suomessakin on muuttunut, eläkkeet ovat niin pieniä, ettei niillä tule toimeen. Lasten on huolehdittava vanhempiensa toimeentulosta, kuten täällä Kiinassakin tehdään. Eläkeläisalennukset on poistettu jo aikoja sitten. Elohopeakerho on lakkautettu. Eläkeläisten bussimatkat on kielletty yleiseen rauhattomuuteen vedoten. Päivätanssit - kielletty liukastumistapausten vuoksi, bingot – kielletty laajenevan uhkapeliongelman vuoksi, ET-lehti – lopetettu epäilyttävien elämänohjeiden vuoksi, TV1 – muutettu nuorison chattikanavaksi, Keskustapuolue – lakkautettu jäsenten luonnollisen poistuman vuoksi. Niin ja Nissania ei myydä enää Suomessa, koska asiakkailla, siis eläkeläisillä ei ole varaa ostaa autoa. Myös Savonlinnan oopperajuhlien, Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien ja Retretin kävijämäärät ovat romahtaneet.

Tuommoisia juttuja olen nähnyt kristallipallostani. Se on ollut yllättävän luotettava pallo.