En ymmärrä miehiä. Miehillä on todella outo ajatusmaailma. Mikä siinä jääkiekossa oikein kiehtoo? Jonkun pienen palikan perässä luistellaan kuin karvaiset Rahkamot ja hikoillaan ja tönitään toisia. No ehkä ne pelaajat vielä jotenkuten ymmärtää, ne tekee sitä vain rahasta. Saa palkkansa siitä, että käy iltaisin pelaamassa jotain peliä yleisön edessä. Nykypäivän leipää ja sirkushuveja. Kisamakkaraa Jokeri-pelissä. No, pelaajat saavat pelaamisesta rahansa nuuskanostoon.
245694.jpg
Mutta entäs se yleisö? Pakkaudutaan iltaisin hieltä ja kaljaröyhtäyksiltä haisevaan viileään halliin, jossa välillä noustaan seisomaan ja huudetaan kurkku suorana jotain, mitä ainakaan se, jolle huuto on tarkoitettu, ei kuule. Sitten raivotaan tai iloitaan sen mukaan, mitä jäällä tapahtuu.

Väliajalla rynnätään kastelemaan miestenhuoneen lattiaa ja sitten samoilla käsillä käydään syömässä ne kisamakkarat. By the way, tutkimusten mukaan miestenhuoneissa käytetään jopa 60 prosenttia vähemmän käsipyyhkeitä kuin naisten vastaavassa. Asiaa ei voi perustella ainakaan fyysisillä eroavaisuuksilla, sillä miehet tarvitsevat käsiänsä toimituksen hoitamiseen, kun taas naiset eivät yleensä toimitusta suorittaessaan ota instrumenttia käteen. Sopiikin ihmetellä, minkä vuoksi naiset pesevät kätensä, mutta miehet eivät?

Kioskin luona poltetaan suu kuumalla makkaralla ja oluella taas jäähdytetään se. Samalla jutellaan tutuille, miten Karalahti luisteli hitaasti, tai miten vastapuoli saa jäähyminuutteja paljon vähemmän. Sitten pyyhkäistään naama kansitakin hihaan ja eikun kiakkoo kattomaan!

Pelin päätyttyä yritetään päästä parkkipaikalla odottavalle autolle mahdollisimman pian, jotta pääsisi ensimmäisenä pois hallilta. Yleensä kuitenkin matka katkeaa ruuhkaan. Ruuhkassa on sitten mukava kuunnella tulokset muista otteluista, ja rapsuttaa kuivunut sinappi ja räkä pois takin hihasta. Sen jälkeen voi repiä ne pitkäveto-laput, joista ei tullut voittoa.

Kotona vaimo kysyy, että mites peli meni? Aivan sama miten vastaat, vastaus on kuitenkin "ai kun kiva!" Illalla voi taas miettiä seuraavia tulosvetoja ja superkaksareita. Lapsille pitäisi ostaa kyllä uudet kengät. Just nyt ei pysty, mutta huomisesta Ajaxin matsista tulee ihan varmasti rahaa. Ja Teivon raveihin on ihan sata-varma vihje.

Alkuviikon lumimyrsky Suomessa aiheutti monenlaisia vaikeuksia, mutta raveista tuli mieleeni, että myös Teivon ravit piti perua huonon näkyvyyden vuoksi. Miksi? No koska eihän siinä lumisateessa olisi nähnyt hevonvittuakaan. Höh, ihan tyhmä juttu...

(kuva: Suolahden Urho, vuodesta 1908)