Voi barrikadi soikoon! Ajattelin kirjoitella tänään Pekingin liikenteestä. Tämä netti on kuitenkin edelleen niin hidas, joten havaintomateriaalien, eli kuvien lataaminen on todella tuskaista. Saatte nyt vielä muutaman päivän odotella alustusta liikenneolosuhteista Kiinan Kansantasavallassa. Mutta toverit, älkää olko huolissanne! Alustus tulee yhtä varmasti kuin vallankumous!

Päivän aiheena olisi siis ollut liikenne. Paremman puutteessa täytyy nyt turvautua taas tajunnanvirtatekniikkaan. Kun tässä nyt annan ajatusten virrata, niin ensimmäisenä mieleen tulee naiset.

Terveellä miehellä on ajatuksissa aina naiset. Onhan se Nykäs-Mattikin joskus todennut, mitä mielessä pyörii. Jonkun tutkimuksen mukaan miehillä on nainen (ja siihen liittyvät aktiviteetit) mielessä joka seitsemäs sekunti. Jari Sillanpään ajatuksista ei ole tietoa, mutta vahvoja epäilyksiä on muun muassa hedelmäkakuista ja ihanista kasvohoidoista. No, mutta minä olen minä ja minulla pyörii päässä täydelliset naiset. Se on englanniksi desperate housewives.

Desperate housewives on minun lempisarja. Ja Gabrielle lempinäyttelijäni. Sarja kuvaa käsittääkseni melko todenmukaisella tavalla keskiverto-amerikkalaislähiön elämää iloineen ja suruineen. Sarja on kuin Ameriikan Salatut elämät, paitsi että Suomessa taksikuskitkin asuvat Eirassa.

Sarjassa on kuitenkin yksi asia, jota olen suuresti ihmetellyt. Tai en oikeastaan. Amerikkalainen autoteollisuus on kuulemma suuremmissa vaikeuksissa kuin koskaan. Enkä yhtään ihmettele, sillä keskivertolähiössä lähes kaikki ihmiset ajavat eurooppalaisilla tai japanilaisilla autoilla. Susanilla on Volvo, Edie ajaa Nissanilla, Scavot myös Nissaneilla (heillä oli aiemmin jenkkitila-auto muttei enää), Mikellä on Nissan-avolava, Solisin perheessä on Maserati ja Jaguar, Susanin lääkäriystävällä BMW, erään koomapotilaan miehellä on Mersu ja sitä rataa. Ainoita patriootteja on Bree Chrysler 300C.llä, apteekkari jollain jenkkimerkillä ja Susanin ex-mies Ford Mustangilla. Niin ja Youngeilla on myös joku jenkki-SUV.

No, pientähän tämä on taas koko maailman mittakaavassa, eikä horjuta maailmanrauhaa. Sen sijaan jos Gabrielle poistuisi sarjasta, niin minun rauhani järkkyisi. En enää jaksaisi nostaa kättäni ylös kohti kauko-ohjainta. Elämältäni olisi pohja pois. Olisin kuin jojo ilman narua.

Alkoipas kuulostaa masentavalta. Vaan eipä täällä olla down, sillä täällä ollaan hyvällä tuulella!. Muutaman päivän ajan on nimittäin ollut pientä tuulta, joten saastepilvet ovat pysyneet poissa ja aurinko on paistanut täydeltä terältä. Hienoa keliä. Ensi viikonlopuksi ollaan suunniteltu lasketteluretkeä yhden tuttavaperheen kanssa. Toivottavasti hyvät kelit jatkuu. Päätän raporttini täältä tähän.