Antakee armoo! Ei olisi pitänyt kehua hienoa säätä, nyt on taas sitten usvaisempaa. Taitaa se smurffin laki pitää paikkansa kuitenkin. Eli jos sumu sun näkymää peittää, maisemankatselut häränpyllyä heittää. Tai jotenkin sinne päin, en ollut hereillä koulussa fysiikan ja kemiikan tunneilla.

Nyt taas huomaa, miten paljon tulee seurattua Suomen tiedotusvälineitä netin kautta. Kun niihin pääsy on netin hitauden takia tuskallista, tuntuu kuin olisi tiedottomassa tilassa. Netin liikennettä on muutenkin rajoitettu. Esimerkiksi sähköpostin huippuhauskat huumoriviestit ovat loistaneet poissaolollaan koko alkuvuoden. Ei sillä, en ole niitä ystävät ovat vain minua varten-viestejä kaivannutkaan. Että terveisiä vaan appiukolle!

Otto sai joululahjaksi PSP:n, eli kannettavan pelikoneen. Se hankittiin kyllä ihan sillä varjolla, että isäkin saisi joskus pelata sillä, mutta en ole vielä päässyt juurikaan pelaamaan. Otto on niin innostunut siitä. Pelin saamisen ehtona oli, ettei sitten jatkuvasti pelata. Sovimme rajoitukseksi sen, että vain silloin saa pelata, kun äiti mököttää. No toistaiseksi Otto on voinut pelata joka ilta.

Ensi viikonlopuksi ollaan tosiaan suunniteltu laskettelureissua. Pekingin ympäristössä on muutama laskettelukeskus ja yksi sisätiloissa oleva mäki. Reilun puolen tunnin ajomatkan päässä oleva Nanshan tai jotain sinnepäin on kuulemma ihan hyvä paikka. Sinne aiomme suunnata viikonloppuna. Koko porukalle on hankittu lasketteluvaatteet ja jopa kypärät! Otto ei vielä osaa lasketella, katsotaan viikonloppuna minkälaiset välineet vuokraamossa on. Jos on asialliset, niin sitten voitaisiin lähteä opettelemaan auraamista. Muuten pitää tyytyä pulkkamäkeen.

Meillä oli vaimon kanssa pientä kiistelyä väreistä. Minun mielestä minulla on musta t-paita. Vaimon mielestä se on tummansininen. No, sehän voi olla tummansininen, jos vaimo niin haluaa, mutta ihmettelenpä vaan, miksi ihmeessä on tehty niin tummansininen paita, että se melkein musta? Eikö olisi ollut järkevämpää tehdä hieman suurempi ero mustan ja tummansinisen välille? Vaimo on juuri niitä ihmisiä, joille kaksi on aina kahdeksan...

Toisaalta on aika pelottavaa kiistellä väreistä. Joko jompikumpi meistä on värisokea, tai sitten vaimo näkee asioita, joita muut eivät näe. Minulla on iän myötä alkanut näkö heikentyä, jonka johdosta vaimon näkö vaan paranee. Nimittäin ulkonäkö. Ikänäössä on jotain samoja piirteitä kuin humalassa, mutta humalalla on paljon nopeampi vaikutus. Moni nainen on meinaan ryypätty muutamassa tunnissa kauniiksi.