Se on kuulkaas kiinalaiset kohta niin, että koti-isä laittaa snorkkelit naamaan ja lähtee itse korjaamaan sen nettikaapelin, jos ei ala tapahtua! Tolkku se on talkkunan syönnissäkin, miksei sitten tässä asiassa? Nyt jo kolmatta viikkoa pojat siellä korjaa yhteyksiä, eikä vieläkään tunnu olevan piuhat ojennuksessa. Jos paikallinen kastraattikombinaatti katkoisi piuhoja yhtä tehokkaasti kuin maanjäristykset, ei väestönkasvun kanssa pitäisi olla mitään ongelmia.

Mua huvita kohta enää yhtään mikään...

Vaimo on valitellut, kuinka on niin vaikea löytää hyviä ja englantia osaavia työntekijöitä. Tulijoita olisi kyllä, mutta taso on todella monenkirjavaa. Lahjakkaista ja osaavista työntekijöistä on kuulemma huutava pula. Niinhän sitä sanotaan, että nykypäivänä on vaikea löytää hyvä henkilö kolmeen paikkaan; työntekijäksi, vuokralaiseksi ja teurastajaksi. Kahdesta ensimmäisestä en sano mitään, mutta kolmas vaihtoehto ei kuulemma ole kovin ”seksikäs” ammatti nykypäivänä. Tai kai se riippuu vähän teurastajastakin...

Tällä hetkellä kiinalaiset eivät kuulemma vaihda kuitenkaan työpaikkoja. Kiinalainen uusivuosi on tulossa helmikuun puolenvälin paikkeilla ja silloin työntekijöille maksetaan tuntuvia bonuksia. Ayillekin pitäisi kuulemma antaa vähintään kuukauden palkka ylimääräistä. Korkeammissa viroissa bonukset ovat tietysti suurempia. Uutenavuotena annetaan myös kalliita lahjoja, kuten kännyköitä ja koruja yms. Kiinalaiset työntekijät odottavat siis bonuksensa ja maaliskuussa alkaa taas työpaikanvaihtoruletti. Pekingissä kuulemma yli puolet työntekijöistä suunnittelee vaihtavansa työpaikkaa paremman palkan toivossa. Ja palkat nousevat osaajilla kovaa vauhtia.

Koti-isän viikkoraha tuskin nousee tällä tupo-kierroksella. On nuo neuvotteluaseet kovin vähissä, enkä pysty kokoamaan kovin suurta lakkorintamaa näissä puitteissa. Naisellinen keinohan olisi pitää jalat ristissä riittävän suureen tuskaan asti, mutta en ole vielä löytänyt sitä naisellista puolta itsestäni. Hyvät neuvot olisivatkin nyt enemmän kuin tarpeen! Siis kaikki, jotka tunnette nyt piston rinnassanne, auttakaa koti-isää antamalla vinkkejä viikkorahan nostamiseksi! Tai ettehän te tietysti mitään pistoa tunne, paitsi ehkä jos satutte lisäämään hakaneuloja nahkatakkiinne tai nyppimään rintakarvojanne. Mutta kaikki lasketaan, myös pistot rinnoissa. Mutta mitään nännilävistyksiä en sitten ala ottamaan, se on varma!