Siis nyt minä olen elänyt tarpeeksi kauan ja nähnyt melkein kaiken. Tämä Nokian esimies-alainen-suhdekielto on kyllä kaiken huippu!

Nokian viestintäpäällikkö P. Tallqvist on selvittänyt asiaa luonnehtimalla kieltoa seuraavasti: ”Ei ole olemassa kirjallista kieltoa, suullinen suositus vain. Meillä on käytäntö, että samassa taloudessa asuvat eivät olisi suorassa raportointiyhteydessä keskenään.”

Tämä käytäntöhän pitäisi saada joka firmaan ja myös yksityisiin avioliittoihin! Vituttaa se ainainen vaimolle raportointi. Aina ne naiset on kyselemässä, että missäs olit, kenen kanssa ja miksi meni näin myöhään? Ja kiitoksena raportin antamisesta on kaksi sanaa; olisit edes soittanut!

Kysytäänkö Nokian työhaastattelussa, että oletko suorassa raportointiyhteydessä samassa taloudessa asuvan ihmisen (hmm, miksei elukankin, näinä vapaan rakkauden aikoina) kanssa? Minä en ainakaan uskaltaisi myöntää olevani. Sanoisin ehkä korkeintaan, että ”meillä on semmoinen vapaa suhde; ollaan molemmat vapaita ajattelemaan ja tekemään itsenäisiä päätöksiä. Mutta en ole homo enkä tossun alla, vaan niitä nykyaikaisia pehmo-isiä. Mutta juon kyllä Karjalaa lätkää katsoessani, pelaan tulosvetoa ja osaan erottaa viskin ja konjakin maistamalla. Ja ulkomaanreissujen illanvietoista en varmasti raportoi sanallakaan vaimolle! Niin että montakos niitä bonuksia saikaan sen lehtitietojen mukaan hieman keskitasoa pienemmän palkan päälle?”

No, asia irtosi jo valmiiksi irtonaisesta asiayhteydestä, mutta mitäs sitten! Näihin blogeihin saa kyllä kirjoitella mitä sylki sormenpäihin tuo.

Estrogeenista tulikin mieleeni, että täällä laskettiin pari viikkoa sitten polttoaineiden hintoja. Täällä on siis sama hinta joka huoltsikalla. Hinta (93 oktaaninen) on noussut tasaisesti öljyn maailmanmarkkinahintojen mukana 5,09 yuaniin, eli aika tarkkaan 0,5 euroa litraa kohden. Nyt hintaa laskettiin 4,90 yuaniin, eli sentti tipahti pois niin että napsahti! Kyllä nyt on niin halpaa ajella, että oikein naurattaa! On se hyvä että on tuulilasi, muuten menisi hyttyset suuhun!

Nyt on edessä viikonloppu ja laatuajan viettäminen. Vaimokin sieltä toivottavasti tulee kotiin illansuussa. Täällä jo odotellaan ja lapset ovat pesseet kädetkin valmiiksi. Minä kävin suihkussa jo ennen puolta päivää. Niin että jos vaimo luet tätä juttua, niin puhtaana täällä odotellaan!