Tiesittekö muuten, että Kiinassa lössi on keltaista? Minä muuten tiesin sen jo ennen tänne tuloa! En sillä että tässä julkisesti alkaisin kehua retostella, mutta sanonpahan vaan. Että sitten tulevaisuudessa tiedätte, jos jossain tietovisassa kysytään. Pieni muistisääntövinkki: Kiinasta tulee mieleen koti-isä, koti-isästä tulee mieleen essu ja essusta tulee mieleen lössi. Paras väri essulle on keltainen, joten tättärätättärätäätää! Sehän on keltaista lössiä! Helppoa, kun vain osaa muistamisen perusteet.

-Anteeksi koti-isä, että vaivaan, sanoi äiti taikinalle. Paitsi että eihän se äiti niin sanonut. Silloin kun äidit vielä itse vaivasivat taikinaa, koti-isiä ei ollut edes olemassakaan. Nykyisinkin se on vain semmoisten huithapelien heiniä. Äiti sanoi tietenkin, että anteeksi että vaivaan. Nykypäivänä se voisi olla vaikkapa muodossa anteeksi, että vaivaan, sanoi Moulinex taikinalle. Enkä nyt tarkoita tällä sitä, että äideistä olisi tullut kodinkoneita. Tiedättekö muuten miksi morsiuspuku on valkoinen? No onhan hella ja jääkaappikin valkoisia...


No mutta johan nyt on taas! Onko teillä jotain kysyttävää tai lisättävää tähän lössi-keissiin?


-No varsinaisesti siihen asiaan ei ole, mutta ajattelin ottaa osaa keskusteluun, kun muut ovat niin hiljaa. Meillä täällä kansan syvissä riveissä kuohuu, kun saimme kuulla, että Ettan-mannekiini Ville Peltonen on joutunut putkaan! Villellähän on lehtitietojen mukaan myös vaimo. Toivottavasti he ovat huolehtineet ehkäisystä, eivätkä näin levitä tuota vaarallista jääkiekkoilijoiden kantamaa geenivirhettä! Niin ja samassa lehdessä mainostettiin myös, että huhtikuu on koirien hampaanhoitokuukausi!


Nyt mennään kyllä aika kauaksi päivän varsinaisesta aiheesta, mutta vastaan samalla mitalla. Villehän on innokas postimerkkien keräilijä. Viltsulta puuttuu kokoelmasta ETYK:in vuoden 1975 Helsingin huippukokouksen postimerkki. Minulla on niitä jokunen kappale ja filatelistipiireissä minut tunnetaankin etykki-iskänä.

No Vili olisi halunnut jokin aika sitten ostaa merkin, mutta köyhänä kiekkoilijana hänellä ei tietenkään ollut varaa maksaa sitä hintaa, minkä olin asettanut merkin tavoitehinnaksi. Merkkihän maksoi aikoinaan 90 penniä, mutta nykyarvo on pompannut kuin Nokian osakkeet. Enkä puhu nyt mistään kerrostalokaksiosta Puutteentiellä. Pyysin Vimpeltä 1,50 euroa merkistä, mutta Vipe suutahti pahemman kerran. Minä olen kuulemma ahne paskasika, filatelistin irvikuva ja haiseva ökkömöttiäinen, joka ei osaa edes laulaa.

-No johan oli tapaus! Eikö näitä nykynuoria enää kasvateta ollenkaan? Silloin kun minä olin nuori, kasvatin pellolla herneitä ja retiisejä, jotka sitten myin syksyllä hyvään hintaan töistä palaaville ihmisille. Mutta eihän ihmiset tietenkään nykypäivänä enää pysähtele vihanneksia ostamaan. Maailma muuttuu niin nopeasti. Saisinko minä muuten laulaa?


No mitenkäs lukijat kuulisivat sen laulun? Muutenkin, sinä vaikutat vähän semmoiselta triangelinsoittajalta, eli eiköhän kuule jätetä laulamiset niille, jotka sen osaa? Eli siis vastaus kysymykseesi on, että et. Et silleen.