Sortsi vaan kaikille, jotka ovat turhaan käyneet sivuilla katsomassa, onko mitään uutta tapahtunut... On vaan ollut niin kiire. Kaikenlaista hössötystä ja menoa. Joulunakin olin ihan puhki (en siis pukki), enkä jaksanut edes kunnolla syödä tai mitään muutakaan joulujuttua.

Kumma miten tämä pimeys on rassannut mieltä näin äkkiseltään. Olihan Kiinassakin (yöllä) pimeää, mutta sitä oli läpi vuoden, ja pimeys tuli melkein samaan aikaan, muutamien tuntien heitolla. Tämä Suomen ympärivuorokautinen pimeys ja synkkyys tuppaa kyllä väkisinkin vaikuttamaan vireyteen.

Jotkuthan siitä etukäteen varoitteli, että se talven pimeys on aika paha, mutta ei sitä oikein tajunnut ennen kuin sen itse taas koki. Aamulla lähdetään pimeässä töihin ja työpäivän aikana aurinko käy taivaalla, mutta sitten taas kotiin ajellessa on aivan pimeää. Kotona sohvalla on mukava maata ja nukkua talviunta. Pimeys lisää kyllä unentarvetta todella paljon; linnanjuhliakin katsellessa nukahdin heti kättelyssä...

En tiedä miten muut ulkomailta Suomeen palanneet ovat asian kokeneet, mutta ainakin minulla meni alkuun muutama kuukausi ihan mukavasti. Sitten alkoivat asiat rassata. Tuli jotenkin semmoinen olo, että asiat ovat liian helppoja, ihmiset valittavat turhasta ja omaa rauhaa ei ole, kun ympärillä on niin paljon tuttuja. Kaverit ihmettelivät, miten meillä voi olla niin kiire aina, että ei ehditä edes käymään kylässä, vaikka ei olla pariin vuoteen nähty. Jotenkin siellä Kiinassa vaan tottui semmoiseen omissa oloissa elämiseen, eikä oikein enää kaipaakaan jatkuvaa kyläilyä tai kavereiden kanssa heilumista. Tuntuu vaan mukavammalta olla kahdestaan kotona. Vaimokin muuttui reissussa ehkä jonkin verran siedettävämmäksi, eli sen kanssa pystyy nykyään olemaan jo useamman tunnin tulematta hulluksi.

No mutta ei hyvää päivää, etteikö minulla olisi jotain tärkeää asiaakin. Katselin tuossa Yle Extralta todella mielenkiintoista dokkaria nimeltään ”Totuus ruoasta”. Siinä kerrottiin mm. tutkimuksesta ruoan aromin vaikutuksesta erektioon, sekä myös miehen ravinnon vaikutuksesta siemennesteen makuun. Melkein tekisi mieli laittaa huutomerkki tuohon edellisen lauseen loppuun, mutta se nyt olisi jo melkoista hurvittelua...

No tämä ensimmäinen keissi oli siis tutkimus ruoan aromin vaikutuksesta miehen erektioon. Jo aikojen alussa alkuihmiset olivat tavanneet kokoontua yhteen syömään saalistaan, ja siellä missä ruoka, siellä myös naaras. Eli yksinkertaisesti sanottuna ruoan tuoksu tarkoittaa naaraan tuoksua. Hmm, maailman parhaat kokithan on yleensä miehiä... Hyi mikä mielikuva! Markus Maulavirta tarjoamassa huuliaan suuteloa varten...

Ööh, siis tu... Siis tutkimuksessa, joka nyt tuntuu toissijaiselta asialta tämän mieltä vaivaavan asian... Siis nyt on pakko ajatella ihan jotain muuta! Ajatellaanpa vaikka persikkaa. Tai karjalanpiirakkaa. Hillomunkkia. Prinsessaleivosta. Viiltoa uunimakkarassa, johon on tungettu väliin pekoniviipale. Piimää. Piimää. Piimää. PIIMÄÄ!!!

Kuuleeko joku vihellystä? Ihan kuin joku viheltäisi.

Siis ensimmäisessä tutkimuksessa kiinnitettiin anturi peniksen juureen mittaamaan veren virtauksen muutoksia, kun samaan aikaan tuoksutettiin erilaisia aromeita. Englantilaisilla viisari värähti omenapiirakasta, mutta väsähti fish´n chipsistä. Saksalaisilla herkkä hetki koitti kunnon pihvin äärellä. En muista mistä ruoasta amerikkalaisilla värähti, taisi varmaan olla joku sämpylän väliin tapettu lehmä. Tutkimus siis osoitti ruoan aromin vaikutuksen lisäksi maantieteelliset erot erektiossa. Sillin aromin vaikutusta ei valitettavasti testattu tutkimuksessa.

Toisessa tutkimuksessa testattiin miehen ruokavalion vaikutusta siemennesteen makuun. Kolmelle kaverille syötettiin kalaa, lihaa ja kasviksia. Tutkimuksessa miehille siis syötettiin eri ruokia, mutta heidän puolisonsa saivat syödäkseen, tai oikeammin juodakseen vain s-pirtelöä. Kirjoitin tuon pirtelön tuolla tavalla lyhennöksenä salakielellä, ettei perheen pienimmät tajua mistä on kyse. Hehheh, miettikääpäs näitä kaikkia hienoja sosialistisen puolueen s-ryhmää, s-markettia, s-pankkia. Milloin s-marketin s-pirtelöstä alkaa saamaan s-bonusta? Hilarious!

Puolisot siis joutuivat maistamaan ja arvaamaan, mitä miehet olivat syöneet viime aikoina. En tiedä miesten ammatteja, mutta kaikki näytteet maistuivat kuulemma aivan merimiehelle (tasted like seamen). En tiedä, miten merimiehen sperma voi maistua erilaiselle, vai onko se sitten vaan suolaisempaa? Kertokaa te viisaammat. Nyt kyllä liikutaan hieman vaarallisilla vesillä, mutta niillähän ne merimiehet liikkuu. Korostan vielä tähän loppuun, että se maku ei minua kiinnosta kuin tieteellisessä mielessä.