Täällä Pekingin päässä on tällä hetkellä Kiinan ja Afrikan maiden välinen Beijing Summit-huippukokous. Kai se on huippukokous eikä huippu kokous. Enpä tiedä, kun en itse osallistunut, ehkäpä se joidenkin mielestä on ollut huippu kokous. Ajatteleekohan eri maiden johtajat koskaan kokousten jälkeen, että olipa tosi mahtava kokous, täytyy ottaa uusiksi pian tai järjestää re-union vuoden päästä? Vaihtaako johtajat puhelinnumeroita ja meiliosoitteita? Lähettääkö johtajat kortteja toisilleen Mallorcan-matkoilta? Jos lukijoiden joukossa on jonkun maan johtaja, niin pliis, olisi kiva kuulla millaista teillä on! Ja ps. Foto ois kiva!

No siis mistä aloin kirjoittamaan, oli tämä kokous. Joka paikassa on julisteita, joissa toivotetaan tervetulleeksi Beijing Summittiin. Liikennejärjestelyitä on tehty ja kuulemma myös hallituksen työntekijöitä on käsketty jättämään autonsa kotiin ruuhkien välttämiseksi. Myös kiinalaisia toisinajattelijoita on käsketty jäämään kotiin. En tiedä onko heitä käsketty jäämään kotiin ruuhkien helpottamiseksi vai siksi, että hallituksen isoveljet eivät voi tulla autolla töihin, eivätkä siten pääse ajelemaan toisinajattelijoiden perässä.

Hallituksen pojilla on muuten ihan komeita autoja. Isoilla ässämersuilla, Audeilla ja Range Rovereilla ajelevat poijjaat toisinajattelijoiden perässä. Täytyyhän niillä olla nopeat autot, toisinajattelijat on liukasta sakkia.

Käytiin taas tänään Yashow-vaatemarketilla ostoksilla, ulko-ovella tuli muuten Suvi Linden vastaan. Että melkein ollaan tässä sukua julkkikselle! No, tarkoituksena oli ostaa vain jotain pikkujuttuja, hanskoja ja vöitä tms. Mutta eihän siellä ollut mitään myytävää. Hyllyt olivat ainoastaan puolillaan, koska kaikki kopiokamat oli pitänyt siirtää huippu kokouksen ajaksi pois näkyviltä. Asiakkaiden joukossa näkyi myös siisteihin pukuihin pukeutuneita yön timoja, eli kokouksen osallistujia. Yksi myyjä sanoi meille, että tulkaa uudestaan ensi viikolla, silloin on enemmän tavaraa tarjolla.

Jos olisin ollut turistina tällä viikolla Pekingissä, kuten ilmeisesti Suvi L., minua olisi varmasti vituttanut aika rankasti tuo tuotteiden piilottaminen. Maksan kalliit lentoliput ja varaan viikon aikaa lomailuun ja säästämiseen, mutta sitten täällä ei olekaan mitään järkevää kopiokamaa tarjolla. Paitsi silkki-yöpukuja ja kiinalaisia syömäpuikkoja. Ei sillä että minulla olisi mitään silkkiä vastaan, päin vastoin. Silkin kosketusta iholla ei voita mikään. Minulla on oma silkki-yöpuku, jossa on selässä lohikäärme-brodeeraus. Vaimoni kutsuu minua Puffiksi ja minä laulan hänelle Doorsin kappaletta ”Light my fire.”

Että semmoista meille tänne tuuliseen Pekingiin tänään. Täällä on meinaan ollut oikeen kunnon blosis. Eikä mikään pikkublosis vaan oikeen kunnon hiivari!