Jiihaa! Koti-isällä on kiinalainen ajokortti! Kävin hakemassa sen tänään aamulla, kokeen pääsin läpi pari viikkoa sitten.

Ajokortin saamiseen ei tarvitse muuta, kuin läpäistä kirjallinen koe. Koska minulla on voimassaoleva suomalainen kortti, erillistä ajokoetta ei tarvitse. Opettelin kysymyksiä etukäteen ja vapisevin käsin menin sitten suorittamaan testiä. Se tehtiin tietokoneilla vastaamalla esitettyihin monivalinta- tai oikein/väärin-kysymyksiin. Sadasta kysymyksestä vähintään 90 piti olla oikein, meikä sai tulokseksi 93 pistettä. En jaksanut katsoa, missä meni metsään. Ajokortin valmistumista piti sitten odotella pari viikkoa. Itse kortti on tavallinen laminoitu läpyskä, joka olisi varmasti helppo väärentää.

Mutta kyllä nyt on kivaa ajella autolla! Otto haluaa lähteä käymään eläintarhassa, kuskia ei kuulemma tarvitse enää ottaa mukaan. Kai meidän täytyy lähteä, täytyy vaan katsoa kartasta reitti. Niin täytyy vielä tarkentaa, että Otto haluaa lähteä tuonne vähän kauempana olevaan eläintarhaan. Se on Kolmårdenin eläintarhan tapainen paikka, siellä ajetaan omalla autolla karhujen ja tiikereiden seassa. Se on kuulemma Badalingin muuripaikan jälkeen pohjoiseen mentäessä, reilun tunnin ajomatkan päässä. Täytyy lähteä siellä käymään.

Otolla on tänään ollut aika kova ikävä äitiä. Vaimo lähti työmatkalle Hanoihin, Vietnamiin maanantai-aamuna aikaisin ja tulee huomenna pois. Ei se noin pitkiä reissuja ole vähään aikaan tehnytkään. No Otto olisi halunnut lähteä sinne eläintarhaan tietysti niin pian kuin mahdollista, mutta minä ehdotin, että otetaan äiti mukaan.

Äsken Otto katsoi telkkarista Puuha-Peteä ja kyyneleet vain valui poskia pitkin. Minä ihmettelin, että mitäs Pete oikein teki kun noin itkettää? Otto sanoi että ne on ilon kyyneliä. No en ihan uskonut sitä selitystä. Sitten Otto kysyi että milloin äiti tulee kotiin? No huomennahan se tulee, sitten voidaan lähteä käymään eläintarhassa. Siihen loppui ilon kyyneleet ja Puuha-Peten katsominen. Nyt ollaan kasattu eläintarhaa leluista ja kaikesta mahdollisesta. Minun harmaa toppatakki parilla tyynyllä varustettuna on kuulemma norsu.

Tänään on taas hieno aurinkoinen ilma täällä. Taitaa olla leikkipaikalla tänään tungosta. Otolla on uusi kaverikin, Tim, joka on ranskalais-thaimaalaisen perheen 4,5-vuotias vesa. He muuttivat tähän taloon vasta vähän aikaa sitten.

Päätän raporttini täältä tähän.