Tässä on nyt koti-isällä ollut vähän uskottavuusongelma. Miten ihminen, joka ei ole koti-isä, eikä asu Kiinassa, voisi kirjoittaa blogiinsa asioita koti-isän ja perheensä elämästä Kiinassa? Ei tarvitse vastata, se oli vaan semmoinen rehtorinen kysymys. Tai jos haluatte, niin mikäs siinä. Vastatkaa vaan. No sieltähän joku heti takarivistä, antakaapa palaa rouva sieltä takavasemmalta!

-Sirkka Kontkala-Hammaslärvänen Siilinjärveltä moikkelis koikkelis! Siis ihquu, mä en ookkaan aiemmin päässy näin julkisuuvven henkilöks. Siis mut apua, siis onhan sulla uskottavuusongelma! Mun mielest sun pitäis profiloituu uudestaa. Vaiks niinqu et oisit vaik semmone tyyppi, joka pudjais vaiks niinqu Suomes ja kirjottais blogiinsa jotai juttui niinqu vaik jostai neuleist, tai taksil ajamisest tai mitä lapset on tehny. Siis se ois niinqu siistii, siit mekin täällä Siilinjärvellä digattais!

Kiitos Sirkka! Olen käynyt Siilinjärvellä, mutta tuskin silloin tapasimme. Taidamme olla semmoisia nettituttavuuksia. Silloin kun minä olin nuori, ei mitään nettituttavuuksia edes ollut. Siwan portailla tavattiin tulevat puolisot ja naimisiin mentiin Rossossa. Häämatkaksi kelpasi Ruotsin risteily. Toista se on nykyään; pitää olla tietokone, että pystyy tapaamaan tyttöjä. Englantiakin on osattava, että saa laitettua oikeat parametrit Facebook:iin tai Irc-galleriaan. Ilman digikameraa ei voi ottaa kuvaa itsestään kaikkien nähtäville. Rossossa varmaan järjestetään edelleenkin häitä, ainakin meidän häät pidettiin siellä. Ihan kivaa oli ja vieraat muistavat kehua vieläkin hyvää raastepöytää ja patonkia!

No häämatkaksi ei enää kelpaa mikään risteily. Siellä käydään sitten häiden jälkeen ja ilman omaa puolisoa, vaikka agenda häämatkalla ja ruotsinlaivalla onkin melko lailla samanlainen. Niin, nykyään pitää päästä jonnekin Martiniukselle, Maleaateille tai Mongolaatteihin. Tai mitä ne iloiset lomapaikat nyt onkaan siellä vinku-Intiassa.

Mistä muuten tulee nimi vinku-Intia? Ei minun mielestä Intiassa vinguta. Korkeintaan molotetaan. Niin, sehän voisi ihan hyvin olla molo-Intia. Tai no, enpä tiedä... En tiedä sopiiko molo kuitenkaan suomalaiseen suuhun? Siitä tulee mieleen jotenkin Jolo, mutta sillähän ei tietenkään ole molon kanssa mitään tekemistä. Terkkuja muuten vaan Sepolle ja Ristolle!

Niin ja terkkuja myös Jennalle Tampereelle! Siis mää oon ihan sun ykkösfani, oon katsonut jokaisen jakson sun ohjelmasta Jennan katugallup. Siis mutta Jenna, en ole sanonut tätä monelle ihmiselle, mutta nyt sanon tämän sinulle; sinä olet mielipidejohtaja! Uskon, että moni ihminen saa voimia jaksamiseen sinun ohjelmasi seuraamisesta. Nyt jos lukijat eivät tiedä, että mikä ihmeen Jennan katugallup, niin minä voin yrittää demota. Sovitaan vaikka ihan randomina, että lyhenne JFK merkkaa Jennaa, eli katuhaastattelijaa, ja vaikka UKK satunnaista kadunkuluttajaa, joka saa hetkensä julkisuudessa.

Kuvitelkaa tilanne, jossa katsoisitte TV-Tamperetta ja kadulla haastateltaisiin ihmistä. (Tottakai ihmistä, jos joku haastattelisi vaikka koiria, niin sehän olisi ihan pähkähullua!)

JFK: No niin, minkäslaisia tiistai-suunnitelmia on Urholla?
UKK: Jaa mulla vai? Ei mulla mitään...
JFK: Aijjaa. Onko perinteitä minkäänlaisia tiistaisin, joita tapaat tehdä?
UKK: Ei...
JFK: Just. No mites sitten, onko syödä tapana mitään erikoisempaa tiistaisin?
UKK: Ihan normaalia.
JFK: Aijjaa. No onkos tapana tiistai-torilla käydä tai mitään tiistai-naamareita ostaa?
UKK: Ei oikeestaan...
JFK: Joojoo. No mites sitten sukulaiset, tuleeko niitä nähtyä tai tuleeko sitten käymään kun ei näe usein?
UKK: No ei kai, tai emmä tiedä...
JFK: Aivan. No mutta hei, mites sitten ensi vuonna? Onko tarkoitus olla uudestaan mukana vai onko suunnitelmia jotain muuta täksi päiväksi perinnettä tai jotain ennen keskiviikkoa?
UKK: No siis minähän olen oikestaan enemmän pohjoisen ihmisiä, eli en varsinaisesti siellä edes liiku.
JFK: Aijjaa. No mutta kiitoksia Unto ja hyvää jatkoa tiistaina ja ensi tiistaina sitten onkin viikko enemmän!

Että terkkuja vaan Jennalle vielä uudestaan! Siis minulta.