Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Perinteisesti täytyy olla kiitollinen omille isovanhemmilleni ja muille maata puolustaneille, että Suomi on itsenäinen maa. Jo muutaman kuukauden kokemuksella toisesta maasta voin sanoa, että Suomessa on todella korkea elintaso ja asiat hyvällä tolalla. Siitä on syytä olla ylpeä.

Suomalaisena olen jonkin verran kiinnostunut myös veli venäläisen asioista. Tämän hetken kiinnostavin juttu on entisen agentin-mikälieolikaan Litvinenkon myrkyttämistapaus. Juttu alkaa olla hyvää agenttitasoa! Sankarin ollessa vielä hengissä, tosin huonossa kunnossa sairaalassa joku venäläinen virkamies tuumasi, että se on taas juonut huonolaatuista vodkaa. No kyllähän siitä henki lähtee.

Kaikki venäläiset haastatellut vähättelevät tapausta. No eihän se mikään järisyttävä uutinen ole, että sushibaarin ruoassa sattuu olemaan radioaktiivista, erittäin harvinaista ainetta. Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan ainetta tosin voi olla hallussa vain esim. Venäjän turvallisuuspalvelun kaltaisella korkealla viranomaisella...

Viimeisimpänä juttuna joku venäläinen viskaali oli todennut, ettei usko murha-aineen olleen venäläistä alkuperää. En minäkään usko, että kaikki venäläiset ovat juoppoja.

Tulevaisuudessa voi olla vielä hienoja aikoja Venäjän kanssa, mikäli maan talous lähtee kunnon nousuun ja samantyyppiset tapahtumat jatkuvat. Eihän se ole kuin maapallon suurin valtio, joka tekee mitä tahtoo. Muilla ei ole asioihin paljoakaan sanottavaa.

Kiinalaiset on vähän samanlaisia. Ei niitä voi alkaa neuvomaan. Asiat on tehty samalla tavalla satoja, jopa tuhansia vuosia, joten muutokset on hitaita. Kiina muuttuu, mutta omalla tavallaan.

Oletetaan, että kymmenien vuosien päästä Venäjä ja Kiina ovat maailman ykkösvaltioita. Voimme olla huoletta, sillä ainakin ihmisoikeudelliset ja luonnonsuojelulliset asiat ovat kunnossa. Myös yleinen laatukäsitys on hyvällä tolalla. Elämme ihannemaailmassa, jossa paskat lykätään takapihalle ja toisinajattelijoita jahdataan autoilla, jotka hajoavat käsiin.

Menipäs synkäksi näin juhlapäivänä... Ei ollut tarkoitus. Tämä on vain tämmöinen pienen ihmisen hiljainen protesti.