Ensimmäisenä lupaan olla esittämättä minkäänlaista kommenttia lentoemännistä. Pidän vastedes suuni supussa. Tai sormeni kurissa. En tiedä mikä sormiani oikein riivasi, kun ne noin villiintyivät lentoemännistä. Ja vielä niistä vanhemmista...

Sen sijaan voisin pakinoida toisesta kulkuvälineestä, taksista. Nimittäin Pekingin taksista. Se on nimestään huolimatta melko kaukaista sukua samalta kuullostavalle Pekingin ankalle. Eli siihen nimeen ne yhtäläisyydet loppuvatkin.

Taksejahan täällä on jotain sata tai vähän ehkä enemmän. Kyyti on halpaa, mutta sille pienellekään summalle saa kovin harvoin todellista vastinetta. Jos muuten palvelu sujuu ja osoite löytyy, niin vähintään kuski pistää tupakaksi tai piereskelee ajon aikana. Luojan kiitos Finnairin lentoemännät ovat hyvinkoulutettua sakkia!

Tuo viimeinen lause oli vitsi. Kerron sen teille, koska minulla on tapana vitsailla niin ovelasti, että niitä vitsejä harvat edes huomaa. Huomasitteko muuten vitsiä tuossa edellisessä lauseessa?

Huomasitteko muuten, että vaihdoin sujuvasti puheenaiheen Pekingin takseista taas Finnairin lentoemäntiin? Ajatukseni harhailee, koska en saa mielestäni erästä näkyä. Mieleeni tulee jatkuvasti näkymä, jossa lentoemäntä keittää puuroa pukeutuneena korkokenkiin ja minihameeseen. Käsittämätöntä. Osaako joku tulkita tätä näkyä? Eikös unissa nähtävillä asioillakin ole aina joku merkitys?

Ei tästä nyt tule mitään. En saa siirrettyä ajatuksiani tuosta puuronkeitosta taksikuskeihin. Minun on varmaan jatkettava takseista kertomista myöhemmin. Mitähän puuroa se tekee? Kaikkihan sanoo, että puuro pitää nälän poissa pitkään, mutta minun kohdalla asia ei ainakaan pidä paikkaansa. Tunnin päästä kattilallisen syömisestä vatsa jo kurnii. Kyllähän puuro sinällään on ihan hyvää, mutta niin maksalaatikkokin. Ei mutta, eikös siihenkin laiteta puuroa? No senhän takia se on sitten niin hyvää!

Anteeksi rouva lentoemäntä, teidän puuronne lupluttaa. Laittakaapa levyä pienemmälle, ettei kattilan pohja ala pehmenemään!

-Hävyttömyys! Kyllä minä perheenemäntänä tiedän, mikä on puurolle sopiva keittolämpötila! Olen aina tehnyt puuron näin ja mieheni sanoo, että puuro maistuu samalle kuin lapsenakin. Kerran jouduin kiireessä ottamaan kattilan liedeltä aikaisemmin, eikä puuron ollut ehtinyt muodostua vielä niitä ruskeita hiutaleita. Eipä ollut oikein kenenkään makuun.

Anteeksi vielä toistamiseen! Niinhän sitä sanotaan, että pappi peittää mullalla ja kokki kastikkeella. Tällä tahdon siis ilmaista, että puurostaan kokki tunnetaan!