Jos minä jotain inhoan, niin tätä saastunutta ilmaa. Koko perhe alkaa olla kurkkua myöten täynnä tätä ilmassa kelluvaa paskaa. Ja sitä pitäisi vielä hengittää. Aamuisin kurkku on täynnä ruskeaa limaa, jota pitää sitten kakoa puoli tuntia ulos. Ostimme pienen ilmanpuhdistimen jokin aika sitten, mutta en tiedä onko siitä kovin suurta hyötyä. Ikkunoista vetää kuitenkin niin paljon, että saastetta tulee koko ajan lisää sisälle.

On tämä varmaan pidemmän päälle terveellistä touhua. Ihme on, jos ei Kiinassa ala keuhkosairaudet lisääntyä. Nyt alkaa koko perheen mielipide olla, että pois täältä on päästävä mahdollisimman pian. Ei tämä ole ihmisen paikka.

Appiukko jo soitteli ja kyseli, että mitä halutaan tuliaisiksi. No vaimohan luetteli pitkän listan ruokatarvikkeita, lähinnä light- ja kevyt-alkuisia. Minä kyllä varoittelin, ettei se osaa ostaa mitään, mikä ei ole merkitty punaisella värillä, tai missä ei ole 70 prosenttia rasvaa. No, katsotaan mitä se saa ostettua.

Vappuna täällä olisi taas mahdollisuus pitää viikon loma. Meillä on taas vaikeuksia valita tai päättää. Nyt on vaan matkusteltu niin paljon, että lomailubudjetti paukkuu kohta ja pahasti. Ehkä voisi käydä jossain lähistöllä ja olla vaikka vaan viisi päivää. Ehkä Etelä-Koreassa tai sitten Hong Kongissa uudestaan. Kiinan sisäinen matkailu ei kuulemma ole mitään herkkua näinä yleisinä loma-aikoina. Ja tämä syystä että pari-kolme muutakin kiinalaista matkailee Kiinassa tuolloin. Emme halua olla siis laumaelukoita. Tai vaimon mielestä minä olen ehkä elukka.

Iltalehdessä annetaan neuvoja, miten rakastellaan ekologisesti. Sinänsä ihan jalo ajatus, mutta veikkaanpa, että Iltalehden lukijakunta muodostaa melko rajallisen joukon ihmisiä. Heidän parittelutapojensa muutoksella ei vielä ilmastonmuutosta pysäytetä. Sinänsä ihan hyvällä asialla tietysti ovat, mutta ehkä kannattaisi markkinoida niitä karitsannahasta tehtyjä kondomeita vaikka kiinalaisille. Voitte muuten olla varmoja, että tälläkin hetkellä useampi kiinalainen sutii emäntäänsä ilmastonmuutosta vauhdittavasti tavallisella kumilla.

Taitaa kuitenkin olla niin, että kun johonkin suuntaan kumartaa, niin samalla tulee pyllistäneeksi toisaalle. Eli huono puoli tässä asiassa olisi se, että karitsathan loppuisivat alta aikayksikön.

Minä olen aloittanut korteni kantamisen kekoon jo vuosia sitten. En tuhlaa luonnonvaroja käyttämällä saastuttavia kumeja, vaan vetelen paljaalla. Siinä on paras tuntumakin. Eikä vaimokaan valita.