No nyt näyttäisi siltä, että Pekingiä pitkään vaivannut savusumu olisi ainakin hetkeksi poissa. Vielä eilen illalla ulkona liikkuminen oli suorastaan terveydelle vaarallista, mutta nyt näyttää jo paljon kirkkaammalta ja ennen kaikkea keväisemmältä. Lämpömittari näyttää just nyt 18,4 kelssiusastetta plussan puolella. Korjaan, 18,9 astetta. Eikun 18,7... Ei perkele, se vaihtuu koko ajan... Mihinkään ei voi enää nykypäivänä luottaa.

Paitsi poliisiin. Poliisiin voi luottaa aina. Nyt se lämpötila on muuten 20,3 astetta. Poliisista tuli muuten mieleeni eräs kerta, kun sain ylinopeussakot. Istuin siinä Saabin kovalla takapenkillä odottamassa, kun vanhempi konstaapeli kirjoitti minulle pikavoittoa. Oli siinä pieni krapulanpoikanen päällä ja mahassa kiersi aika pahasti. Päätin sitten pistää pienen paukun ohjaamoon. Saab on tunnettu lentokonevalmistuksestaan, joten myös autojen ohjaamoissa on vaikutteita lentokoneiden ohjaamoista. Tekniikan Maailmassa muistetaan mainita tämä asia joka kerta uutta Saabia esiteltäessä, ja minun oli aivan pakko päästä sanomaan tämä asia.

No minä päästin semmoisen pienen, mutta tahmean hajuisen krapulapaukun poliisien iloksi. Tuoksussa oli aavistus pannupizzaa tunkion ja tryffelin lisäksi. Nuoremman konstaapelin nenä oli herkempi ja hän avasikin ikkunan. Vanhemmalle konstaapelille asia otti luonnon päälle ja sain sakot virkavallan halventamisesta. Ylinopeussakkojen lisäksi.

Kaverini isä oli tuolloin nimismiehenä nimismiehen paikalla. Kerroin asiasta hänelle ja ihmettelin, miten pieru voi halventaa poliisia? Perusteena saattoi kuulemma olla se, että haju oli kohdistettu loukkaamaan poliisimiestä. Ihmettelin asiaa ja kysyin, olisinko saanut sakot, jos olisin antanut tulla varren kanssa? Haju olisi voinut olla jopa pahempi siinä tapauksessa eikä se olisi lähtenyt tuulettamalla. Kuitenkin siinä tapauksessa asia olisi ilmeisimmin katsottu omaksi vahingoksi, eikä virkavaltaa olisi halvennettu.


Vedin asiasta omat johtopäätökseni, eli hengen muuttuessa materiaksi ei virkavaltaa enää loukata. Älkää siis röyhtäiskö poliisiautossa vaan oksentakaa ihan rohkeasti. Eipähän sitten ainakaan tule sakkoja virkavallan halventamisesta.


Sakot on jo maksettu, eli olen korvannut valtiolle paukusta aiheutuneet vahingot.


Sarjassamme mollataan eri ammatteja olemme päässeet lentoemännistä poliiseihin. En tiedä onko lukijoiden joukossa poliiseja, mutta terkkuja vaan kaikille poliiseille! Onnistuuko poliisin univormussa puuronkeitto?

Olen joskus aiemminkin kertonut, miten vaimo on univormujen perään. Se tulee välillä ihan kuumaksi nähdessään jonkun virka-asussaan. Kerran ajattelin hieman yllättää vaimoa ja toteuttaa hänen fantasioita. Lainasin eräältä Hesessä työskentelevältä kaverilta hänen univormuaan. Vaimon tullessa kotiin olin valmiina pieneen lemmenleikkiin, mutta vaimolle tulikin nälkä. Lähdettiin sitten pelmaamisen sijaan hamppareille.