Tänne on muuten tullut talvi. Palattiin reissusta myöhään maanantai-iltana, mutta oli silmät sen verran kierossa, ettei huomattu maan olevan valkoinen. Tiistai-aamuna sitten katsoin ulos ja olin kuin klapil päähä lyäty. Tien vieret on täynnä lumikasoja ja käyskentelemättömät alueet on vielä valkoisia. Tiet on ihan kuivat jo, eli liukastella ei ainakaan tarvitse. En tiedä onko täällä ollut liukkaat kelit lumen sataessa, voipi olla. Pihalla on valkoisia laikkuja, eli ilmeisesti pihaa on suolattu lumen poistamiseksi.

Kävi pieni moka eilisessä blogissa. Siteerasin kuuluisaa iskelmätähteä, mutta en tarkistanut tekstiä tarpeeksi hyvin. Kappale alkaa sanoilla ”no iltaa taloon”, mutta minä onneton unohdin yhden a:n sanasta iltaa. Randelinin Kake sieltä jo soitteli ja moitiskeli epätarkkuudesta. Terkkuja vaan Kakelle! Ei muuten tule toistumaan! Jatkossa lupaan olla huolellisempi.

No, pienihän tuo virhe oli. Tärkeintä olisi kuitenkin, ettei tekisi elämässä virheitä. Niitä olen koittanut välttää viimeiseen asti. Olen myös koittanut minimoida virheitä hankkimalla emännän, joka huomauttaa varsin kärkkäästi tulevista ja jo aiemmin tapahtuneista virheistä. Niinhän sitä sanotaan, että virheistään oppii. Minä olenkin ikuisen oppimisen kannalla ja sen vuoksi otankin vaimon nalkutuksen ja huutamisen eräänlaisena oppimis- ja palautteensaamistilaisuutena.

Vaimo tietysti perustelee palautteenantamistaan huolenpidolla. Ei kuulemma pahuuttaan huuda minulle, vaan haluaa luoda turvalliset rajat perheympäristölle. Hyvällä asialla hän siis on. Lipsasen Ilkkakin on joskus todennut, että ”on lupa toisesta huolta kantaa, ei ole se keltään pois.” En kyllä ymmärrä, miten se tähän aiheeseen liittyy, mutta saatoin sen nyt kuitenkin lukijoiden tiedoksi.

Saastepilvet vaan pysyvät sitkeästi Pekingin yllä. Tuulet toisivat tullessaan viestin ja veisivät pilvet mennessään. Että tuulta tässä kaipailtaisiin. Myötätuulta nimenomaan. Vastatuulessa on se huono puoli, että käveleminen on vaikeampaa. Pyöräilyyn se ei niin vaikuta, koska pyörä on Suomessa talviteloilla.

Kyllä se joulupukki muuten löysi perille Phukettiinkin. Minä en ehtinyt näkemään pukkia, kun lähdin käymään kuntosalilla just silloin. Sali oli kuitenkin suljettu, mutta pukki oli ehtinyt pyörähtää hotellihuoneessa. Hmm... Pukki oli ehtinyt pyörähtää hotellihuoneessa... Kuulostaa aika irstaalta, jos on vähänkään kaksimieliseen ajatteluun taipuvainen. No, tämä pukki oli kuitenkin ollut jo yli 400 vuotta vanha ja täysin seniili. Mutta selvinpäin oli kuulemma ollut.

Tämä netti on kyllä nyt todella hidas. Iltakahdeksalta pääsen vasta ensimmäisen kerran tänne vuodatuksen sivuille. Eli antakaa anteeksi hitauteni, ei ole minun syytäni!