Tuntuisi vähän siltä, että koti-isästä on tulossa laiska. Tai sitten ollaan Oton kanssa keksitty kotona lorvimisen sijaan jotain järkevääkin tekemistä päiviksi. Ei ole tämä bloginpäivitys ollut kovin tiheää viime aikoina, mutta lupaan parantaa tapani.

Tänään meillä olikin paljon puhutut playmatet. Eikun playdatet... Naapurin Timin äiti pyysi meitä kylään leikkimään. Tai Ottoa se lähinnä pyysi leikkimään, minä olin mukana vahtimassa, ettei Otto kerää kaverin leluja omiin taskuihinsa. Pojilla oli kyllä hauskaa. Onhan ne monet kerrat pihalla leikkineet yhdessä, mutta nyt ensimmäistä kertaa Tim pääsi esittelemään lelujaan.

Minulla ja Timin äidillä, nimi on mielestäni Joon tai Jon, se lausuu sen niin erikoisesti, ei menneet leikit ihan yhtä hyvin. Juteltiin niitä näitä ja ihan mukava emäntä se on, mutta minä en ole semmoista kotirouvatyyppiä. Kovin vähän oli yhteisiä puheenaiheita. Jotain puhuttiin Thaimaasta ja Suomesta ja lapsista yleensä. Ehkä olisi pitänyt tirvaista kohtalaiset kännit, niin sitten olisi juttu luistanut. Humalaspäissään naisten kanssa juttelu on aina paljon mukavampaa. Silloin voi jutella paljon vapautuneemmin asioista, jotka päässä pyörivät. Selvinpäin alapääjutuista puhuminen onkin melko vaivautunutta...

Eilen käytiin laskettelemassa! Pekingistä 80 km pohjoiseen on pieni laskettelukeskus nimeltä Shijinglong, jonne suuntasimme. Kuten kuvasta näkyy, luonnonlunta ei ole, vaan kaikki on kuin tykinsuusta ammuttua. Vaan eipä haitannut, kun ei laskenut ohi reunojen. Paikassa oli yksi pitkä rinne, jossa tuolihissit meni puoleen väliin ja ylös asti. Kun meni ylös asti, niin silloin lasku oli sopivan pitkä ja jyrkkä.

366977.jpg

Nyt näyttäisi siltä, että Otto oppii laskettelemaan, ennen kuin saa edes ajokorttiakaan. Omaa autoa sillä ei ole vielä. Lainaa sitten aina meidän autoa kun tarvitsee. Mutta nopea on oppimaan. Käytämme laskuharjoittelussa Mikko Alatalon lanseeraamaa ”taikanappia”. Siinä lasketaan aura-asennossa ja painetaan polvessa sijaitsevaa taikanappia sen mukaan, mihin suuntaan haluaa kääntyä. Eli jos haluaa kääntyä vasempaan, painetaan vasemman polven taikanappia.

Ei maar, oli kyllä todella mukava käydä mäessä taas pitkästä aikaa. Meidänhän piti lähteä käymään siellä Nanshanissa kuun alussa, mutta flunssatapausten vuoksi emme lähteneetkään. Nyt on niin hirveä into päällä, että ensi viikonloppuna on pakko päästä taas laskemaan! Kuulin kun Otto puhui Timille suksilla laskemisesta, mutta ei ollut tainnut poika koskaan nähdä lunta.