Suomessa velloo valtava maajussi-huuma. Silloin tällöin eri ammatit ovat mediaseksikkäitä, nyt on sitten näköjään maajussien vuoro. Muutama vuosi sitten esillä olivat sukulat ja muut julkkiskokit, sitten perään tuli Sarasvuo rahanhimoisten diili-kilpailijoiden kanssa. Sen jälkeen alkoi Big Brother-teinihörhöily, jota katsoessa ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Mikähän ammattikunta tulee maajussien jälkeen tositeeveeseen? Koti-isät? Olisiko ”Koti-isälle päiväkahvinkeittäjä” hyvä tositv-formaatti? Niin paitsi että eipä olisi mitään järkeä, kun sitä telkkarissa pyöritettäisiin. Vaimo saisi tietää kuitenkin. Tai sitten se voisi olla ”Yh:lle yhden illan seuraa.” No nuo ei kyllä ole edes ammatteja, että antaapa niiden olla. Höh, ihan tyhmä juttu...

Olisiko teurastajat sopiva ammattiala? Teurastajien ammattikunnassa on varmasti semmoisia ihania juroja jässiköitä, jotka rujon ulkokuoren takaa paljastuvat kaunosieluisiksi runoilijoiksi ja romantikoiksi, ja jotka raskaan työpäivän päätteeksi tuovat naiselleen työpaikalta tuoretta lihaa syötäväksi. Oi kuinka minä rakastankaan tuoreen lihan tuoksua illansuussa!

Tuosta tulikin mieleeni, että kasvissyöjät on jotenkin outoja. Miksi väen väkisin kiusata itseään syömällä pelkästään kasvisruokaa? Alatalon Mikkokin laulaa että rehuista saa ripulia. Voiko olla mitään parempaa, kuin vetäistä puolisen kiloa sisäfilettä naamariin ja sen päälle röyhtäistä hampaanvälit puhtaaksi! Sitä paitsi jos Jumala olisi halunnut meidän syövän pelkästään kasvisruokaa, hän olisi antanut meille etuhampaat.

Kohtuus kaikessa, kyllä kunnon lihansyöjän pitää muistaa syödä myös kasviksiakin. Esimerkiksi maustevoi pihvin päällä tai aioli, eli valkosipulimajoneesi monipuolistaa ruokavaliota kummasti. Kun pidimme Suomessa mökkiviikonloppuja kaveriporukalla, eräs kaverini huolehti aina aiolin hankkimisesta. Ilman sitä ei viikonloppu voinut onnistua. Sunnuntaiaamun tai iltapäivän voittaja oli aioli-naudanpaisti-voileipä.

Ei maar, ehkä seuraava tositeevee-formaatti on Rekkakuskille rakas. Siinä farkkupaita-Fionat lähtevät rekkakuskien mukaan hakemaan banaaneja Espanjasta, kilpailevat paikasta Rahti-Reiskojen sydämessä ja koti-tallilla. Kilpailun edetessä tiukkapipoisimmat emännät karsiutuvat ja vain tulevalle isännälleen uskollisimmat emakot pääsevät jatkoon. Voittajaksi selviytyy se, jolla on komeimmat kannut ja pyöreimmät puskurit. Keep on trucking in a free world!